Udsædvanligt mange influenzapatienter fik fredag i sidste uge Regionshospitalet Randers til at aflyse en række planlagte behandlinger. Det skete for at frigøre senge og sundhedspersonale til behandlingen af de ekstraordinært mange akutte patienter. I morgen onsdag normaliseres hospitalets planlagte behandlinger.
Der er stadig pres på afdelingerne, men indtaget af patienter er faldet en smule indtil videre. Medicinsk afdeling har forsat aflysninger af dele af deres medicinske ambulatorie. Hospitalsledelse og afdelingsledelse mødes igen i morgen og igen torsdag, for at vurdere situationen.

I første omgang var der tale om aflysninger fredag den 4. januar til mandag den 7. januar. Udvalgte planlagte behandlinger, som f.eks. kræftforløb, blev ikke aflyst. Alle aflysningerne skete på baggrund af en individuel lægefaglig vurdering.

Lone Winther Jensen- I disse dage oplever vi massiv overbelægning og har samtidig mange medarbejdere, der selv er syge med influenza, så vi er presset på plads og personale. Vi er derfor nødt til at fokusere alle kræfter på de patienter, som har behov for behandling og undersøgelse her og nu, siger cheflæge Lone Winther Jensen.

Patienter bliver kontaktet
Afdelingerne kontakter de patienter, hvis planlagte tid det desværre er nødvendigt at udskyde. Hvis man ikke hører noget, skal man blot møde op, som der står i indkaldelsesbrevet. Alle aflyste patienter vil få en ny tid hurtigst muligt.

- Det er beklageligt, at vi må udskyde nogle patienter, men vi er i en ekstraordinær situation, og vi gør det for at sikre kvaliteten og sikkerheden i alle vores behandlinger og undersøgelser, siger Lone Winther Jensen.

Foruden de berørte patienter, der får aflyst deres tid på hospitalet, er de praktiserende læger og kommunerne i hospitalets optageområde blevet orienteret om hospitalets tiltag i forbindelse med de mange influenzapatienter.

Langsigtet strategi
- Omfanget af influenzapatienter kræver en ekstraordinær indsats, men derudover er vi allerede i gang med at indarbejde en række tiltag, som langsigtet vil styrke hospitalets muligheder for at håndtere udsvingene i omfanget af akutte patienter, forklarer Lone Winther Jensen.


Yderligere information

  • Lone Winther Jensen, cheflæge, tlf. 7842 0105 / 4027 8297
  • Thomas Pazyj, hospitalsdirektør, tlf. 7842 0105 / 2330 0158