Mere kvalitet for pengene og partnerskab med patienter og pårørende er i fokus på Region Midtjyllands kvalitetskonference d. 28 februar.




Mere kvalitet for pengene og partnerskab med patienter og pårørende er i fokus på Region Midtjyllands kvalitetskonference d. 28. februar i Centralværkstedet i Aarhus.

Udfordringerne i sundhedsvæsenet har udviklet sig og derfor sætter Region Midtjylland nu nogle af de væsentligste emner på kvalitetsdagsordenen til debat blandt politikere, ledere og sundhedsmedarbejdere i Danmark. Det sker torsdag d. 28. februar når Regionen er vært ved en kvalitetskonference. Programmet handler om inddragelse af patienter og pårørende som partnere og medproducenter.

Færre skemaer og mere involvering
Børneafdelingen i Hospitalsenheden Vest er et af de steder, hvor man er i gang med at blive klogere på borgerinddragelse i afdelingens eget innovationsprojekt, ”Far og mor som partnere”. I projektet er forældrene aktive medspillere omkring barnets forløb - en balancegang mellem personalet, som de sundhedsfaglige eksperter og far og mor som eksperter i selve barnet.

I følge Dagny Kloster Petersen, som er oversygeplejerske på Børneafdelingen, er det udfordrende at udforske nye veje, fordi kvalitet er sat i et system af skemaer, tjeklister og audits, hvilket, ikke levner meget plads til innovation:

- Som sundhedsfaglige står vi over for et vigtigt paradigmeskift: at gå fra at tænke i kasser til at tænke i mangfoldighed i mødet med den enkelte borger. Ofte tror vi jo, at vi ved, hvad borgeren har brug for, men i virkeligheden burde vi måske styre noget mindre efter skemaer og lytte mere til den enkeltes behov. Med vores projekt har vi ønsket skabe de bedst mulige betingelser for de syge børn - både før, under og efter kontakten med Børneafdelingen – ved at inddrage forældrene som medspillere, der også har et ansvar.

Afdelingens antropolog, Sofie Thorndal, har fulgt forældrenes kontakt med personalet i løbet af efteråret 2012, og hun finder, at forældrene er meget tilfredse med at blive inddraget som medspillere omkring barnets sygdom.

Sundhedsservice
Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen fra Region Midtjylland er meget tilfreds med, at Region Midtjyllands hospitalsenheder udvikler projekter med fokus på den nye kvalitetsdagsorden:

- Med indførelse af den nye kvalitetsdagsorden vil Region Midtjylland udvikle sin rolle i forhold til brugere, patienter og pårørende. Brugeren skal betjenes, vejledes og assisteres i søgen efter diagnostisk afklaring, bedste behandling og opnåelse af optimalt resultat.

På konferencen d. 28. februar vil Angela Coulter, Director of Global Initiatives at the Foundation for Informed Medical Decision Making og Beth Lilja, Dansk Selskab for Patientsikkerhed bl.a. holde oplæg. Desuden bliver der lejlighed til at høre om en række af de initiativer, som Region Midtjylland har sat i værk for at få den nye kvalitetsdagsorden omsat til praksis.

Se hele programmet for kvalitetskonferencen på
Tilmelding senest 1. februar 2013

Spørgsmål vedrørende tilmelding:
Birte Mangouras birte.Mangouras@stab.rm.dk eller tlf. 78410926