Fra fredag d. 1. marts 2013 kan patienter, der skal have røntgenfotograferet kroppens knogler, selv reservere tiden elektronisk hos Radiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Dermed indfører afdelingen den samme form for booking, som kendes hos fx praktiserende læger og tandlæger.

Forudsætningen er, at man er henvist til røntgenundersøgelse af sin praktiserende læge, og at lægen noterer i henvisningen, at det er aftalt, patienten selv bestiller tid online.

Bestilling foregår via hospitalets hjemmeside, www.auh.dk. Patienten får hos sin læge et lille kort med adressen til Radiologisk Afdelings hjemmesideside, hvor man enten kan bestille tid eller ændre/afbestille en tid. Det er altså også muligt at ændre den tid, man selv har booket, hvis noget kommer i vejen. Desuden kan man krydse af, om man vil have tilsendt en sms med en påmindelse om tidspunktet.

Patienter, der har problemer med at booke tiden elektronisk eller har spørgsmål i forbindelse med tidsbestillingen, kan man benytte sig af en telefonvagt til Radiologisk Afdeling. Telefonnummeret findes på hjemmesiden sammen med informationen om online booking.

Undtagelser

Hvis der er mistanke om et knoglebrud, eller man ikke selv er i stand til at tage tøj af op på eller transportere sig til hospitalet til undersøgelsen, kan online bestillingen ikke benyttes. Det samme gælder børn og unge under 15 år. I de situationer sender hospitalet et forslag til undersøgelsestidspunkt til patienten.

70 patienter om dagen

Radiologisk Afdeling har dagligt omkring 70 patienter til knogleundersøgelser. Ledende overlæge Thomas Christiansen forventer, at en stor del af disse patienter vil benytte sig af den nye, mere smidige tidsbestilling.

- Vi er glade for, at det nu er blevet muligt at efterkomme et ønske hos mange patienter om at selv at få indflydelse på, hvornår man kan få tid til undersøgelse på hospitalet, siger Thomas Christiansen. 

Også til gavn for andre patientgrupper

Den ledende overlæge understreger, at selv om online booking ikke er en mulighed for alle afdelingens patienter, vil systemet også være til gavn for andre patientgrupper, fordi det ventes at medføre en bedre fordeling af pateinterne i løbet af åbningstiden.

Radiologisk Afdelingen har nemlig igennem et par år haft åbent ambulatorium, hvor patienter, der henvises fra praktiserende læge, kan møde op uden forud bestilt tid. Det har givet nogle spidsbelastninger midt på formiddagen med stort pres på ventefaciliteterne og ventetiden før røntgenundersøgelsen. I online booking systemet definerer afdelingen selv de tider, patienterne kan booke sig ind på. Derfor håber man, at fordelingen af patienter bliver mere jævn, sådan at alle patientgrupper vil opleve forbedret service.

Kontakt

Ledende overlæge Thomas Christiansen, tlf. 7846 2430 og oversygeplejerske Nina Hjort, tlf. 7846 2504, Radiologisk Afdeling R.