En helt ny og gratis app viser Politiets Alarmcentral, hvor du er, hvis du ringer 112. Oplysningen kan betyde forskellen på liv og død, for i mange situationer, kan det faktisk være svært at sige, præcist hvor man står på den bælgmørke landevej, hvor man ligger i skoven, padler på åen eller fester på stranden.

Det er gratis at hente den nye, officielle 112 app, som er designet til at få hjælpen endnu hurtigere frem til ulykker. Den nye 112 app, sender GPS-koordinater af sted til politiets alarmcentral, lige så snart app’en bliver aktiveret. På den måde får Politiet omgående et klart billede af, hvor anmelderen befinder sig.

Jeg står lige her..
Hvor er ulykken sket? Spørgsmålet lyder måske ikke indviklet. Men faktisk er det svært at forklare, hvor på en frossen sø, man har fundet en skøjteløber med hjertestop. Det er heller ikke nemt at stedfæste en mountainbiker, der har slået hovedet efter et grimt styrt i skoven. Men med den nye 112 app, løser teknologien problemet og giver alarmcentralen klar besked.

Ambulancen får også GPS-oplysningerne
Ringer man til 112, er det politiet, der tager telefonen. Men hvis opkaldet drejer sig om sygdom eller ulykke, et sted i Region Midtjylland, bliver samtalen hurtigt overtaget af en af Region Midtjyllands sundhedsfaglige medarbejdere. Fra AMK-Vagtcentralen rådgiver medarbejderen fx om førstehjælp, indtil ambulancen når frem. Både politi og akutberedskab kan altså bruge oplysningerne fra 112 app’en.

Sikker og gratis
Den officielle 112 app til smartphone kan downloades gratis fra både Google Play, Apple Appstore og Windows Marketplace.

Bag 112 app’en står Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen og Geodatastyrelsen. Projektet er finansieret af TrygFonden.

Landsdækkende app om skadestuer på vej

Regionerne arbejder på att lave en landsdækkende akut app, som gør det nemmere at finde frem til skadestuer og lægevagt i hele landet. App'en oplyser om telefonnumre og åbningstider på bl.a. skadestuer og lægevagten. App'en har også en vis vej funktion, så man nemmere kan finde frem til skadestue og lægevagt. App'en forventes at være klar efter sommerferien.