Fredag indviede medlemmer af Folketing, regionsråd og byråd en ny landingsplads til akutlægehelikopteren i Thyborøn. "Hovedpersonen" - helikopteren - havde knap nok tid, til at være med!




Fredag indviede medlemmer af Folketing, regionsråd og byråd en ny landingsplads til akutlægehelikopteren i Thyborøn.

Praktiserende læge Hans Holmsgaards praksis i Thyborøn blev i dag officielt nabo til den landingsplads, som fremover forbinder luftvejen mellem kystbyens praktiserende læger og hospitalerne længere inde i land. Hans Holmsgaard havde lejlighed til at tale til medlemmer af Folketingets udvalg for landdistrikter, da de fredag formiddag deltog i åbningen af akutlægehelikopterens nye p-plads udenfor konsultationens dør.

Helikopter kaldt på opgave
Men knap fik Holmsgaard sagt hvad han ville, før helikopterlæge Lars Knudsen afbrød:

- Vi skal til Holstebro til en hjertesyg patient, der skal med til Aarhus.
Mens piloten startede helikopteren, brugte Lars Knudsen koncentreret minutterne på at introducere akutlægehelikopterens potentiale til Folketingets medlemmer. Og så var fuglen fløjet.

Bente Nielsen (SF) førte saksen
Landingspladsen blev altså indviet uden helikopter, men til gengæld med snoreklip udført af 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen (SF), som i sin tale hæftede sig ved den tryghed, helikopteren fører med sig. Hun understregede også, at Region Midtjylland arbejder for både sundhed og tryghed i alle dele af regionen.

Fra slutningen af næste år indtager den fælles midt og nordjyske akutlægehelikopter sin nye base i Skive Lufthavn. Det betyder, at hjælpen, under normale omstændigheder, kan komme endnu hurtigere frem, fordi flyvetiden bliver kortere.

Det har kostet ca. 52.000 kroner at etablere landingspladsen, så den overholder Trafikstyrelsens krav.



1. Næstformand Bente Nielsen (tv. i billedet) holdt indvielsestalen og klippe det røde bånd. I billedetog så Lemvigs borgmester Erik Flyvholm (V)og praktiserende læge i Thyborøn Hans Holmsgaard