Fra 1. september giver Hospitalsenheden Horsens ambulante patienter muligheden for at blive undersøgt og behandlet uden for almindelig arbejdstid. Det sker med indførelsen af længere åbningstid på tirsdage indtil kl. 18.00.


Fra 1. september giver Hospitalsenheden Horsens ambulante patienter muligheden for at blive undersøgt og behandlet uden for almindelig arbejdstid. Det sker med indførelsen af længere åbningstid på tirsdage indtil kl. 18.00.

Som akuthospital holder Hospitalsenheden Horsens døgnåbnet for patienter med brug for akut hjælp.

Det er imidlertid antallet af ambulante patienter, som har været i størst stigning på Hospitalsenheden Horsens de senere år. Behandlingstilbuddene er bl.a. blevet udviklet, så mange flere patienter i dag kan blive behandlet ambulant i stedet for at blive indlagt.

- Med en lang, ugentlig åbningsdag giver vi borgerne et tilbud, der i højere grad matcher den generelle samfundsudvikling med øget tilgængelighed. siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen fra Hospitalsenheden Horsens.

Åbningstider, der strækker sig hen over de sene eftermiddagstimer, kendes eksempelvis fra kommunerne og bankerne, som typisk har haft længere åbent på torsdage.

- Ambulante patienter får nu muligheden for at få en undersøgelses- og behandlingstid, der passer til både dem og deres pårørendes private og arbejdsmæssige situation. Til gengæld er det vores forventning, at vi i fremtiden kan reducere antallet af udeblivelser, nu der bliver flere forskellige tider at vælge imellem, siger Lisbeth Holsteen Jessen.

Flere ambulante tider på vej
Hospitalsenheden indfører den udvidede åbningstid i to tempi. Fra 1. september holder halvdelen af de ambulante linjer længere åbent i alle kirurgiske og medicinske ambulatorier, i fertilitetsklinikken, på Dagkirurgisk Center og i Endoskopienheden. Fra 1. marts vil det være alle linjer.

Alle samarbejdende specialer vil fra starten være til stede i den udvidede åbningstid, så patienterne får en ligeså god service og et ligeså fyldestgørende behandlingstilbud som inden for almindelig åbningstid.

Behovet for flere ambulante tider er netop blevet yderligere aktuelt i forbindelse med udredningsretten, som træder i kraft 1. september. Udredningsretten giver nyhenviste patienter ret til udredning inden for 30 dage og øger dermed behovet for ambulant udredningskapacitet. Det skal den udvidede åbningstid være med til at sikre.

Fakta om udredningsretten
  • Udredningsretten indføres den 1. september og sikrer patienterne udredning inden for 30 dage.
  • Retten gælder for patienter, som i dag er omfattet af det frie sygehusvalg, mens kræftpatienter og hjertepatienter fortsat følger kræft- og hjertepakkerne. For nogle patienter vil det ikke være fagligt muligt at stille en diagnose inden for 30 dage. Disse patienter vil blive tilbudt en plan for den videre udredning.
  • Den nye lov er et supplement til de krav, der allerede findes på flere områder som f.eks. kræft og hjerte. Den gælder patienter med planlagte besøg på hospitalerne og vedrører således ikke akutte sygdomme.
  • Det kræver fortsat en henvisning fra egen praktiserende læge at komme til ambulant undersøgelse og behandling på hospitalet.
Flere oplysninger
  • Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7842 5001
  • Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, tlf. 7842 5004
  • Chefsygeplejerske Inge Pia Christensen, tlf. 7842 5006