Rejseplanen

Rejseplanen finder nemt nærmeste stemmested - men det er stadig op til dig, hvor krydset havner. Nyt utraditionelt samarbejde mellem regioner, kommuner og Økonomi- og Indenrigsministeriet viser vej.

Gå ind på www.Rejseplanen.dk, indtast din nuværende placering og skriv så ” stem ’bynavn’ ” - altså fx stem Aarhus, så går resten af sig selv og Rejseplanen guider dig den hurtigste vej til det nærmeste stemmested.

Samarbejdet med Rejseplanen, som hver måned finder 20 mio. rejser til danskerne, er en del af kampagnen ”Tænk dig om før du ikke stemmer”, som bl.a. sætter fokus på, at det er muligt at stemme allerede nu, hvis man ikke har mulighed for at stemme på selve valgdagen den 19. november.

- Det, vi har gjort, er, at vi har lagt alle stemmestederne ind i vores database, så man nu nemt kan finde den hurtigste vej til et stemmested med kollektiv transport,” siger Christina Hvid, der er administrerende direktør i Rejseplanen.
Ambitionen for kampagnen er at nå de 20 procent af danskerne, der stemmer til folketingsvalget, men ikke til kommunal- og regionsvalget.

Bag om kampagnen

Ved seneste kommunal- og regionsvalg var stemmeprocenten historisk lav – faktisk var det kun 65,8 procent af de stemmeberettigede danskere, der stemte.
Derfor samarbejder Danske Regioner, KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet om at øge stemmeprocenten. 
 
Tanken bag kampagnen er, at meget få bevidst vælger at blive ”ikke-vælgere”. Det handler således om at nå de cirka 20 procent af borgerne, som stemmer til folketingsvalget, men ikke til kommunal- og regionsvalg. Det er borgere, som allerede har demokratiet inden under huden, og som ser sig selv som nogen, der stemmer.

www.rv13.dk/Midtjylland
Regionernes valg-website samler al information om regionsvalget, præsenterer kandidater, rapporterer fra ungevalgmøder, samler praktisk hjælp og information og følger op på nyheder og debat.

Se også - og vær med i - debatten på Facebook. Adressen er:
www.facebook.com/RegionMidtjylland