Samsø Sundheds- og Akuthus’ patienter kan se frem til ny skadestue og bedre forhold. Knap tre millioner kroner er på vej til ombygning og indretning af en akutklinik.




Samsø Sundheds- og Akuthus’ patienter kan se frem til ny skadestue og bedre forhold. Knap tre millioner kroner er på vej til ombygning og indretning af en akutklinik.

Hvis en samsing eller en af øens mange gæster pludseligt bliver dårlig, skal der være hjælp at hente.

Det er der selvfølgelig på Samsø Sundheds- og Akuthus, og idag, onsdag, blev det tilmed muligt at gøre forholdene for de akutte patienter endnu bedre. Regionsrådet i Region Midtjylland godkendte i dag byggeplaner for 3,125 millioner kroner til ombygning og indretning af en akutklinik i Samsø Sundheds- og Akuthus.

Ny skadestue
Pengene kommer fra Regeringens Akutpulje og de skal blandt andet bruges til at renovere og indrette lokaler, der udelukkende skal fungere som skadestue. Dertil kommer et nyt venteværelse, bedre parkeringsmuligheder, ny indgang, forbedring af skilte og nyt gulv.

I dag tager Samsø Sundheds- og Akuthus også i mod patienter, der pludseligt er blevet syge. Det sker dog i en midlertidig akutklinik, hvor personalet også anvender lokalerne til ambulant behandling og undersøgelser.

Venteværelse frem i lyset
- For eksempel deles rummene med gynækolog, øjenlæge og øre-næse-halslæge og venteværelset er gemt væk i kælderen. Og så kan det være svært for patienter at vide, hvor de skal henvende sig, siger regionsrådets formand Bent Hansen (S)

Sammen med det øvrige regionsråd ser Bent Hansen frem til at ombygningen står færdig, og patienter og personale kan indtager lokalerne.

Sundhedsfagligt samarbejde
Akutklinikken vil blive betjent af Samsø Sundheds- og Akuthus' behandlersygeplejersker og anæstesisygeplejersker, samt øens praktiserende læger.

Siden januar 2013, hvor Samsø Syge- og Sundhedshus blev til Samsø Sundheds- og Akuthus, har de været øens eneste læger og stået for al lægebehandling; almen praksis, lægevagt og akut. Er der patienter, der har brug for indlæggelse eller andet, som ikke er muligt på Samsø, transporteres de til Aarhus Universitetshospital.

Fakta 

Samsø Sundheds- og Akuthus: 

  • Er en del af Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland. 
  • Har et døgnafsnit med otte pladser (fire regionale pladser til akut syge og fire kommunale korttidspladser til genoptræning af færdigbehandlede borgere), samt en akutklinik. Dertil kommer jordemoderfunktion, psykolog og fodterapeut. 
  • Får jævnligt besøg af øjenlæge, gynækolog og øre-næse-halslæge, der udfører ambulante behandlinger og undersøgelser. 
  • Har sygeplejersker, SOSU-assistenter, sekretærer, portører m.m.. Dog ingen hospitalshuslæger, hvorfor øens praktiserende læger varetager lægebetjening.


Flere oplysninger

  • Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S): 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk
  • Afdelingssygeplejerske Sabine Moratz, Samsø Sundheds- og Akuthus, tlf. 3038 7175 
  • Oversygeplejerske Kirsten Rahbek, Geriatrisk Afdeling og Samsø Sundheds- og Akuthus, tlf. 7846 1932 
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.
  • Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra
    kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666