Mandag indviede Regionshospitalet Holstebro en ny operationsrobog: Da Vinci. Dermed er hospitalet det første - uden for de store universitetshospitaler - til at få en avanceret operationsrobot.



Foto: Mark Dyer

Mandag indviede Regionshospitalet Holstebro en ny operationsrobot: Da Vinci.
Dermed er hospitalet det første - uden for de store universitetshospitaler - til at få en avanceret operationsrobot.


- Kirurgisk præcision. Hver gang. Uden at ryste det mindste på hænderne. Det er hvad den nye operationsrobot kan, og det vil godt 300 patienter hvert år få glæde af her i Holstebro sagde regionsrådsformand, Bent Hansen (S), da opreations-robotten, Da Vinci, blev indviet på Regionshospitalet Horsens i går, mandag den 30. september.

Færre komplikationer
Robotten er "ansat" på hospitalets afsnit for intensiv terapi, hvor den i første omgang vil blive taget i brug inden for urinvejskirurgi og tarmkirurgi. Senere er det planen, at den også skal virke inden for gynækologien.

- Der er færre blødninger og komplikationer, og der er mindre behov for smertestillende medicin. Teknikken giver bedre komfort for kirurgen, der bliver mindre træt under operationen, sagde cheflæge Jens Friis Bak og roste personalet for en fantastisk start med foreløbig 8 særdeles vellykkede prostataoperationer - assisteret af Da Vinci.

Fakta
Flere informationer
Cheflæge Jens Friis Bak tlf. 7843 8510.
Kommunikationschef Finn Møller 5125 3537