Præcisering: Det fremgår i nogle medier, at Region Midtjylland har ansvar for at indkalde patienter i hele landet til screening for livmoderhalskræft. Dette er ikke tilfældet. Hver region indkalder egne patienter via et fælles system.




Det fremgår i nogle medier, at Region Midtjylland har ansvar for at indkalde patienter i hele landet til screening for livmoderhalskræft. Dette er ikke tilfældet. Hver region indkalder egne patienter via et fælles system.

- Dygtige og omhyggelige medarbejdere i Region Midtjyllands Afdeling for Folkeundersøgelser er kommet på sporet af, at der helt tilbage til 1981 er kvinder, som ved en fejl er blevet frameldt screeningsprogrammet for livmoderhalskræft.

- Afdelingen for Folkeundersøgelser fik mistanke til, at noget ikke var, som det skulle være, hvad angår indkaldelserne i Region Midtjylland. Den viden har de så delt med de andre regioner, og det er derfor blevet til et fælles billede af problemets omfang. Samtidig har afdelingen på vegne af alle regioner koordineret den store opgave, det er at få sendt breve til mange tusinde kvinder i hele landet.

Det siger koncerndirektør Ole Thomsen i en kommentar til noget af dagens medieomtale af sagen om screening for livmoderhalskræft.

Flere oplysninger
  • Koncerndirektør Ole Thomsen, tlf. 8728 5040 eller 2146 9807