Hospice Djursland har installeret et solcelleanlæg med 230 stk. paneler på taget og har foreløbig sparet 30.100 KWH.



I maj måned fik Hospice Djursland installeret et solcelleanlæg med 230 stk. paneler på taget. Stedet har produceret strøm siden den 20. maj og har nu rundet de 30.100 KWH, hvilket svarer til ca. seks private parcelhuses årlige forbrug.
– Det er et super flot resultat, og fantastisk er det, at vi nu bidrager til miljøet og ikke mindst til vores egen nu lidt mindre el-regning, lyder det fra Hospice Djursland.
De forventer at lave 50.000 Kwh om året. Til sammenligning bruger en gennemsnitlig dansk familie ca. 5.000 Kwh om året i husholdningen.

Der er i kælderen placeret teknik, der både viser det aktuelle viser den aktuelle produktion og de løbende forbrug af strøm samt resultaterne dag for dag.

– Nu behandler vi miljøet endnu bedre, end vi gjorde i forvejen. Vi er i perioder selvforsynende med strøm og kommer til at spare ca. 25 pct. på el-regningen forhåbentligt mange år frem i tiden. Vi gør, hvad vi kan, for at støtte bæredygtigheden.

Knap var solcelleanlægget sat i gang, inden at hospicet fik en henvendelse om at sælge deres indvundne CO2-kvote, så andre kunne benytte den. Men det vil man ikke være med til, for hvor er så den globale bæredygtighed.


Solcellepanelerne er placeret, så de er skjult bedst muligt, for ikke at forstyrre bygningens smukke rene udtryk.

Hospice Djursland er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Region Midtjylland. Det er for uhelbredeligt syge og døende mennesker. Mennesker der i den sidste tid har behov for den lindrende behandling og omsorg, som vores tværfaglige medarbejderstab kan tilbyde. Den lindrende indsats tilpasses individuelt og tilrettelægges i nært samarbejde med den syge og eventuelle pårørende.

I 2010 fik Hospice Djursland som det første hospice Det Økologiske Spisemærke i sølv. Stedets køkken kunne dokumentere at 60-90 pct. af dets råvareindkøb var økologisk.