Ny viden kan få væsentlig betydning for behandlingen af patienter, der lider af væskeubalance.


Undersøgelser ved Universitetsklinik for Nyresygdom og Blodtryksforhøjelse i Hospitalsenheden Vest viser, at medicin mod vandoverskud kan øge nyrernes evne udskille væske uden at påvirke blodtrykket i negativ retning. Den nye viden kan få væsentlig betydning for behandlingen af patienter, der lider af væskeubalance som følge af nyre-, hjerte- eller leversygdomme.

Præsentation af forskningsårsrapport 27. november
Studiet, som har inkluderet 19 raske forsøgspersoner i et randomiseret, placebo-kontrolleret, dobbeltblindet, crossover studie, er udført af forskningsårsstuderende Safa Therwani, der præsenterer sine resultater i en forskningsårsrapport med titlen ”Effect of Vasopressin Antagonism on Renal Handling of Sodium and Water and Central and Brachial blood pressure during Inhibition of the Nitric Oxide System in Healthy Subjects” 27. november kl. 14.00 i Medicinsk konferencelokale på Regionshospitalet Holstebro.

Præsentationen er åben for offentligheden.

Safa Therwani fortsætter i et MD-Ph.d. program ved Universitetsklinik for Nyresygdom og Blodtryksforhøjelse.

Fakta om Universitetsklinik for Nyresygdom og Blodtryksforhøjelse
Universitetsklinik for Nyresygdom og Blodtryksforhøjelse.

gennemfører sundhedsvidenskabelig forskning, specielt inden for nyresygdomme, blodtryksforhøjelse, væske- og elektrolytforstyrrelser samt kredsløbssygdomme.

I oktober 2012 blev Medicinsk Forskningsafsnit udnævnt til universitetsklinik af Ledelsesforum for Universitet - Regionssamarbejdet (LUR). LUR er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og region Midtjylland.

For at komme i betragtning til at blive universitetsklinik skal en klinik eller et afsnit kunne dokumentere forskning og forskningsbaseret behandling på højt niveau med en betydelig forskningsaktivitet.

Hospitalsenheden Vest har de første to universitetsklinikker i Danmark. Den anden universitetsklinik er Arbejdsmedicinsk Klinik, som også blev udnævnt af LUR i oktober 2012.

Yderligere information
Forskningsårsstuderende Safa Therwani tlf. 3151 5473.

Professor og overlæge, dr. med. Erling Bjerregaard Pedersen
Leder af Medicinsk Forskningsafsnit, Hospitalsenheden Vest,
tlf. 7843 6840 / 7843 6803

Cheflæge Jens Friis Bak, Hospitalsenheden Vest, tlf. 7843 8510.