Nyhedsavisen Dagens Medicin kårer i dag Aarhus Universitetshospital til landets bedste hospital.




Nyhedsavisen Dagens Medicin kårer i dag Aarhus Universitetshospital til landets bedste hospital.

På trods af fusion, forestående sengelukninger og et omfattende hospitalsbyggeri formår Aarhus Universitetshospital i dag at blive kåret til Danmarks bedste hospital. Kåringen foretages af nyhedsavisen Dagens Medicin.

Det er syvende år i træk, at Aarhus Universitetshospital kan kalde sig Danmarks bedste. Mere præcist Danmarks bedste højtspecialiserede hospital, for det er i denne kategori, at Aarhus Universitetshospital er blevet vurderet. På 2. pladsen i denne kategori kom Rigshospitalet og på 3. pladsen Aalborg Universitetshospital.

Aarhus Universitetshospital fik 14 1. pladser blandt de 33 medicinske specialer, som blev vurderet i konkurrencen. Desuden fik hospitalet 10 2. pladser og 3 3. pladser.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige data om kvaliteten af behandlingen på landets sygehuse – suppleret med de omfattende nationale målinger af patienternes tilfredshed. Desuden har Dagens Medicin gennemført en afstemning blandt sine sundhedsprofessionelle læsere, som har vurderet deres kollegers omdømme. Men det er altovervejende behandlingen af kvaliteten, der er afgørende for, hvilket hospital der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 75 procent.

Tæt løb mellem de bedste
I forhold til sidste år, hvor Aarhus Universitetshospital blev en suveræn vinder af konkurrencen om Danmarks bedste hospital, er forspringet i år skrumpet ind. Men det lægger ikke en dæmper på glæden hos hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital.

- Vi er stolte af, at vi igen i år kan kalde os Danmarks bedste hospital. For det kan man kun, hvis alle led i kæden fungerer. Uanset om man gør rent på operationsstuen, er kirurg ved operationsbordet eller sørger for ernæringsrigtig kost til patienten, siger Vibeke Krøll, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- I en tid, hvor vi dagligt knokler med hospitalsbyggeri, effektiviseringer og ny organisering, er det er dejligt skulderklap at få.
Vibeke Krøll beklager ikke, at de nærmeste konkurrenter er kommet tættere på.

- Det tætte løb viser, at der er et højt kvalitetsniveau på alle hospitaler i det danske sundhedsvæsen. Og konkurrencen er sund for os, fordi den holder os i gang, så vi stræber efter det bedste til gavn for patienterne.


Yderligere information
  • Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital, tlf. 7846 2333 / 2095 7259