Den 9. september, er International FASD-Awareness Day, som sætter fokus på børn. Det markeres i Skejby med en temadag.




I dag, den 9. september, er International FASD-Awareness Day. Den niende dag i den niende måned skal minde om ni måneders graviditet. På dagen arrangeres der verden rundt møder og temadage for at højne bevidstheden om Foetal Alcohol Spectrum Disorders.
 
I Region Midtjylland er det Familieambulatoriet ved Aarhus Universitetshospital, Skejby, der fra kl. 16-18.30 inviterer til den internationale FASD-dag med et fyraftensmøde for praktiserende læger, læger i hoveduddannelse til almen medicin, jordemødre, obstetrikere og personale ved ultralyds- og børneafdelinger

Arrangementet finder sted i Auditorium A, Aarhus Universitetshospital, Brendstrupgårdsvej 100 i Aarhus.

Program
16.00: Ankomst, snak, kaffe og frugt
16.15: Velkomst og præsentation af dagens program
16.20: Fremvisning af filmen ”Cecilies Verden”, af Anja Dalhoff. Filmen fortæller om Cecilie. Det er en pige på seks år, der fra fødslen er fysisk og mentalt skadet på grund af moderens stof- og alkoholmisbrug. Cecilies biologiske mor begik selvmord umiddelbart efter fødslen, og Cecilie har, siden hun var halvandet år, boet hos en plejefamilie. Filmen følger Cecilie i hendes hverdag, med familien og i børnehaven, hvor hun på trods af sit handicap er glad og klarer sig godt.
17.00: Udfordringer ved opsporing af gravide med alkoholproblemer
17.30: Familieambulatoriets tilbud
18.00: Afslutning og sandwich

Spørgsmål til arrangement til leder af Familieambulatoriet Jens V. Tomsen, tlf. 2015 6243 / jentom@rm.dk, eller lægefaglig leder Merete Hein tlf. 2893 9929 / merhei@rm.dk.

Læs mere om Familieambulatoriet.