xxs




- Hvad bruger regeringen sine sundhedspenge til? Det spørgsmål fik finansminister Bjarne Corydon konkrete svar på, da han tirsdag besøgte Det Nye Universitetshospital i Skejby og Regionshospitalet Herning.

Besøgsrundet startede ved DNU i Skejby, hvor Bjarne Corydon blandt andet fik en rundvisning på byggefelt N1. Med sig ved besøget havde han regionsrådsformand Bent Hansen, hospitalsdirektør på AUH, Gert Sørensen og koncerndirektør Ole Thomsen.



Finansministeren fik blandt andet forevist modellen af det kommende Aarhus Universitetshospital i byggeriets infocenter. Det var kontorchef Anders Larsen fra Projektafdelingen for DNU, der satte ord og detaljer på Danmarks største sygehusbyggeri, før man i reglementeret sikkerhedstøj så mere konkret på såvel byggeriet som det eksisterende hospital.



Senere tirsdag besøgte Bjarne Corydon Onkologihuset i Herning med hospitalsledelsen og afdelingsledelsen som rundvisere.
Besøget er en opfølgning på det sundhedsudspil, som regeringen har spillet ud med, og ideen med besøget er, at finansministeren kommer tæt på patienternes, de pårørende og de ansattes rammer.
Ved besøget hos Hospitalsenheden Vest blev der lejligheden til at demonstrere, at onkologihuset på mange måder er en slags afprøvning af, hvad der er på vej med de nye supersygehuse, hvor der er enestuer frem for flersengsstuer.