Den 1. oktober flytter Regions Midtjyllands tre jordemødre i Brande til en ny adresse. Jordemødrene flytter ind ved den nye lægepraksis, der åbnede den 1. september.

De tre regionale jordemødre, der er tilknyttet Brande, flytter til oktober ind i nye lokaler på Jens Risoms Allé 11B. Hidtil har de haft lokaler i den kommunale ejendom, der også rummer skoletandplejen.
På den nye adresse får jordemødrene naboskab med de Ikast-læger, der efter aftale med Region Midtjylland har etableret en satellit-lægepraksis i byen.

– Vi er rigtig glade for den ordning, der nu kommer. Den bringer os tæt på nogle af byens praktiserende læger, som de gravide i anden sammenhæng er i kontakt med. Jeg ser frem til, at vi kan udbygge samarbejdet med lægerne om de gravide til alles tilfredshed, siger Ann Fogsgaard (foto), chefjordemoder ved Hospitalsenheden Vest.

Det er Ann Fogsgaards medarbejdere, der med udgangspunkt fra Herning udgør jordemoderteamet i Ikast. Det er jordemødrene Stine Blixt Høy, Lone Lietzen og Pernille Bunk, som er regionens kendte jordemoderteam i Brande. De varetager alle graviditetsbesøg, fødselsforberedelse og efterfødselsamtaler for alle gravide omkring Brande.

– Det er godt at kunne udbygge en ordning, hvor de gravide i de nye rammer møder kendte personer. Og de gør det i deres by, hvor de kan danne netværk med andre par, der er på vej til at blive til en familie, påpeger Ann Fogsgaard tilfreds.

Skiftet fra det kommunale til Lægehuset Vests afdeling på Jens Risoms Allé 11B sker i god forståelse med Ikast-Brande Kommune, hvis skoletandpleje også mangler plads.

Yderligere oplysninger: Ann Fogsgaard, chefjordemoder ved Hospitalsenheden Vest, tlf. 4031 3707.