25-11-2014

Patienter med sent opdaget kræft får Aarhus Universitetshospital til at sætte fokus på patienter, som gennem en periode har mange lægebesøg 

TV 2 Nyhederne har omtalt to ulykkelige patientforløb, hvor kræftsygdom hos unge blev opdaget sent. Begge patienter døde, og de havde det til fælles, at de kontaktede de sundhedsvæsenet mange gange, inden diagnosen blev stillet. 

Aarhus Universitetshospital laver nu en grundig gennemgang af det ene forløb ved en såkaldt audit. Det andet forløb bliver gennemgået af Patientombuddet. Begge patientforløb vil blive brugt til at finde ud af, om der er noget, Aarhus Universitetshospital kan lære og gøre bedre en anden gang. 

Desuden har hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital taget initiativ til at undersøge, hvordan hospitalet kan blive bedre til at inddrage patient og pårørendes bekymring sammen med information om, at patienten har flere og flere og kontakter til sundhedsvæsenet. 

- Når der rejses mistanke om kræft, har vi et effektiv system, som sikrer patienterne den bedst mulige udredning og behandling uden unødig ventetid. Men vi ved også, at børn og unge med kræft, ofte har haft hyppigere lægebesøg i en periode, inden kræftdiagnosen bliver stillet, siger lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital. 

- Vi skal ikke til at CT-skanne alle patienter, men vi skal se, om vi kan udvikle et system eller en kultur, der sikrer, at vi inddrager bekymringer og hyppige lægebesøg i vurderingen af, hvad vi skal undersøge patienten for. 

Hospitalsledelsen orienterede på et ledermøde i mandags ledelserne på alle hospitalets afdelinger om initiativet. 


 



opdateret: 25-11-2014

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde