Ulf Grue Hørlyk tiltræder 1. november som ny ledende overlæge på Akutafdelingen på Hospitalsenheden Horsens.


42-årige Ulf Grue Hørlyk kommer fra en stilling som uddannelsesansvarlig overlæge og lægelig leder af Akutkoordinationen, Akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital. Han har tidligere været daglig leder af AMK-vagtcentralen, Præhospitalet, Region Midtjylland.

Siden 2010 har Ulf Grue Hørlyk arbejdet for at udvikle akutkonceptet i regionen og på nationalt plan. Han brænder for både driften og udviklingen af det akutte område.

- Hospitalsenheden Horsens er i forvejen et hospital, hvor nye idéer testes af. Den profil vil jeg gerne være med til at videreudvikle, så vi inden for det akutte område får gjort plads til endnu flere ildsjæle, som både vil deltage i den daglige drift og samtidig udvikle nye arbejdsgange og samarbejder eventuelt i samarbejde med eksterne organisationer og virksomheder, siger Ulf Grue Hørlyk.

Sammen med oversygeplejerske Lone Fredensborg får han den daglige ledelse af Akutafdelingen med i alt ca. 160 ansatte.


- Min ambition er sammen med oversygeplejersken at stå for et højt informationsniveau i forhold til medarbejderne. Der er i dag gode muligheder for at bruge data til at forbedre den daglige praksis, fordi vi i dag kan få data hurtigere og i en lettere tilgængelig form end tidligere. Den mulighed skal vi bruge, siger Ulf Grue Hørlyk.

Den nye ledende overlæge har også ambitioner om at videreudvikle afdelingens uddannelsesindsats i forhold til yngre læger. Særligt i det tilfælde, at Danmark får en speciallægeuddannelse inden for det akutmedicinske område.
Akutafdelingen uddanner i forvejen ca. 40 læger om året og har løbende både HU-læger (læger under hoveduddannelse) og KBU-læger (læger under klinisk basisuddannelse) i afdelingen.

- Som hospitalsledelse ser vi ansættelsen af den nye ledende overlæge som en meget vigtig brik i den fortsatte konsolidering og udvikling af Akutafdelingen og af det samlede akuthospital. Vi glæder os meget til samarbejdet, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen, Hospitalsenheden Horsens.

Ulf Grue Hørlyk bor i Viby J sammen med sin familie.