Regionshospitalet Ringkøbing

En tysk kvindes død ved Regionshospitalet Ringkøbing fredag morgen var en tragisk begivenhed, som næppe kunne være undgået. Det fremgår af en redegørelse af forløbet, som Hospitalsenheden Vest har udarbejdet.

- Der er tale om en utrolig uheldig begivenhed. Både vi i regionens ledelse og ikke mindst personalet på hospitalet er selvfølgelig dybt berørte over situationen, siger direktør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard Pedersen.

Inden kvinden døde, havde hendes mand været i kontakt med personalet på Regionshospitalet Ringkøbing for at få hjælp til at få fat i lægevagten. På den baggrund har redegørelsen undersøgt, om personalet kunne have handlet anderledes i situationen.
Men intet i forløbet tyder på, at der er tale om forsømmelser eller ukorrekt håndtering fra personalets side.

- Personalet havde ikke på noget tidspunkt opfattelsen af, at der var tale om en alvorlig situation. Og det samme gælder en dansk mand, som hjalp den tyske mand med at komme i kontakt med lægevagten, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Forbedret kommunikation
Redegørelsen peger på tre områder, hvor man kan overveje forbedringer. Blandt andet, om man skal give mere eller bedre information til turister, der ringer til vagtlægen.

- Redegørelsen peger på nogle vigtige overvejelser, vi skal gøre os. Men vi skal samtidig passe på med, at fare ud med uoverlagte ændringer, som måske ikke er de rigtige løsninger, fordi vi selvfølgelig er meget påvirket af situationen lige nu, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Bilag
Hent redegørelsen fra Hospitalsenheden Vest

Yderligere oplysninger
Direktør i Region Midtjylland Leif Vestergaard Pedersen 8728 5040 / 2124 2316 / leifvestergaard.pedersen@stab.rm.dk