- Med ministerbesøg og dialog på tværs af Atlanten


- Med ministerbesøg og dialog på tværs af Atlanten


• Patienter der bliver passet derhjemme af plejepersonale, som samarbejder på kryds og tværs af hospitaler og kommuner

• Hospitalslæger på hjemmebesøg

• Sundhedspersonale som altid har alle informationer om patientens forløb på tværs af sektorer

Sådan kunne et fremtidsscenarie se ud, når en række personer, der står stærkt i den danske velfærdsdebat, i denne uge skal være sammen et helt døgn for at udvikle tanker om fremtidens sundhedsvæsen.

Arrangementet er iværksat af Task Force for det Nære Sundhedsvæsen og har fået navnet CAMP2012.

Virtuelt besøg
Blandt deltagerne finder man blandt andre formand for Etisk Råd, Jakob Birkler, direktør for Danske Patienter, Morten Freil, samt en række hospitalsdirektører, kommunale chefer, universitetsprofessorer og praktiserende læger.

På døgnet får deltagerne virtuelt besøg af økonomiminister Margrethe Vestager ligesom de ideudvikler sammen med en repræsentant fra den amerikanske sundhedsorganisation Kaiser Permanente. Samarbejdet kommer til at foregå via en skypeforbindelse.

Hvad kommer der ud af det?
Deltagerne på CAMP2012 afleverer resultaterne af deres arbejde til formandskabet for Task Force for det nære sundhedsvæsen i Region Midtjylland.

Task Force er en satsning med et budget på 10 millioner kroner årligt, som Region Midtjylland har igangsat. Task Force skal understøtte innovative løsninger i samarbejdet på sundhedsområdet. Task Force består af repræsentanter på direktionsniveau fra kommuner, region, erhvervsliv og de sundhedsprofessionelle organisationer.


Fakta

Flere oplysninger
• Laboratorieleder Henrik Bendix: 2172 8979


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

• Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666