Kniber det med hørelsen, så er der fremover kortere til hjælpen, hvis du bor i Randers, Favrskov og Syd- og Norddjurs kommuner. En ny offentlig høreklinik i Randers Sundhedscenter skal nemlig sikre borgerne en bedre service og mere smidige forløb på tværs af kommuner og region.


Kniber det med hørelsen, så er der fremover kortere til hjælpen, hvis du bor i Randers, Favrskov og Syd- og Norddjurs kommuner. En ny offentlig høreklinik i Randers Sundhedscenter skal nemlig sikre borgerne en bedre service og mere smidige forløb på tværs af kommuner og region.

Kortere ventetider, mere sammenhængende forløb og mindre spildtid. Det er, hvad hørehæmmede borgere i Randers og de omkringliggende kommuner kan forvente med åbningen af Audiologisk Lokalklinik i Randers Sundhedscenter.

Klinikken er et samarbejde mellem Region Midtjylland, der står for driften, og Randers Kommune, der lægger lokaler til. Med placeringen i Randers Sundhedscenter får høreklinikken mulighed for et nært samarbejde med den kommunale høreomsorg, Høresamarbejde Midt. Og det kommer i høj grad borgerne i nærområdet til gavn, siger viceborgmester i Randers Kommune, Steen Bundgaard:

- Det handler om at give god service tæt på borgerne, og med åbningen af Audiologisk Lokalklinik i Randers Sundhedscenter er der taget endnu et skridt i den retning. Samarbejdet mellem region og kommune betyder også, at vi i fællesskab kan udvikle mere integrerede og smidige forløb på tværs af sektorer uden alt for meget papirnusseri, og det er rigtig godt.

Lettere for borgerne
Audiologisk Lokalklinik Randers forventer at behandle op mod 1.000 borgere årligt for ukomplicerede høretab, og det glæder regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen:

- Den lokale klinik er en udvidelse af regionens kapacitet på høreapparatområdet, og jeg forventer, at klinikken vil kunne tage en del af det pres, der er på området. Det glæder mig også meget, at vi i kraft af samarbejdet med Randers Kommune kan tilbyde borgernær service til en større del af vores hørehandicappede patienter.

Det tætte naboskab med den kommunale høreomsorg i Randers Sundhedscenter betyder nemlig, at det bliver lettere at gå fra den ene konsultation til den næste og derved undgå for meget spildtid. Og så bliver det også nemmere at komme i kontakt med fagpersonalet, fordi borgerne selv kan henvende sig i åbningstiden, enten personligt eller pr. telefon og aftale tid efter besøg hos egen ørelæge.

Fakta om klinikken
Audiologisk Lokalklinik Randers er åben for borgere i Randers, Favrskov og Syd- og Norddjurs Kommuner, der har en henvisning om hjælp til høreapparat fra en praktiserende ørelæge. Komplicerede høretab skal forsat behandles i Audiologisk Klinik på Aarhus Universitetshospital. Det er derfor vigtigt, at man først kontakter sin ørelæge, så man kan få hjælp til at gå det rette sted hen til den videre behandling.

Audiologisk Lokalklinik Randers betjenes af to audiologiassistenter og en sekretær. Desuden kan klinikken trække på supervision fra læger i Audiologisk Klinik i Aarhus.