Børn og unge med handicap flytter snart ind i de bygninger på Skovstien i Ulfborg, som tidligere husede en vokseninstitution.

Siden de voksne handicappede beboere flyttede fra den tidligere amtsinstitution Skovhuset på Skovstien 2 i Ulfborg, har lokalerne ligget tomme og ubeboede hen – men nu er der snart igen lys i Skovhuset.

Til september rykker en gruppe børn og unge med forskellige handicap ind sammen med otte socialpædagoger og en daglig leder. Skovhuset vil herefter fungere som de unges andet hjem med sociale aktiviteter og daglige rutiner. De unge modtager undervisning eller går på arbejde, mens de bor på institutionen. Derudover kan de deltage i fritids-aktiviteter både i og udenfor Skovhuset.

Region Midtjylland overtog Skovhuset tidligere på året og har oprettet Skovhuset som en satellit under Mellerup Skolehjem med to aflastningspladser og seks døgnpladser. Dermed bliver det en del af Region Midtjyllands specialiserede sociale tilbud til børn og unge.

Lise-Lotte Halkjær er ansat som daglig leder af Skovhuset sammen med otte medarbejdere, hvoraf de fleste har en baggrund som socialpædagoger.

Den nye satellit holder åbent hus onsdag 29. august klokken 19.00 i Skovhuset på Skovstien 2 i Ulfborg. Her vil personalet vise Skov-huset frem for naboer, presse og andre interesserede.

Flere oplysninger:

Forstander Marianne Kjær, Mellerup Skolehjem, telefon 86 44 17 11
Afdelingsleder Lise-Lotte Halkjær, Skovhuset, telefon 20 19 34 46

Hent billeder af Skovhuset