Det koster sundhedsvæsnet millioner, når patienter ikke dukker op til aftaler. En ny sms-løsning kan være vejen frem, skriver avisen 24timer.

Det koster sundhedsvæsnet millioner, når patienter ikke dukker op til aftaler. En ny sms-løsning kan være vejen frem, skriver avisen 24timer.

»Husk, du skal på hospitalet i morgen.« Sådan en sms kan du få fra sygehuset fra næste år.Hvert år dukker tusindvis af danskere nemlig ikke op til en aftale på hospitalet. Og det koster samfundet dyrt, når læger og sygeplejersker venter forgæves - faktisk op mod 133 millioner kroner viser en ny rapport.Men nu skal det være slut.

I løbet af 2008 vil Finansministeriet i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner udarbejde en sms-løsning, hvor borgerne får en påmindelse på mobilen, når de har en aftale med hospitalet. Flere praktiserende læger sender allerede huske-sms'er - og det har været en succes.

En af dem er Hudlægerne Store Torv i Århus, der det seneste halve år har sendt sms'er til patienterne. »Der er betydeligt flere, der kommer, fordi de bliver mindet om det,« siger lægesekretær Helle Boysen.

Baggrunden for Finansministeriets initiativ er en rapport fra Rambøll Management. Den konkluderer, at sundhedsvæsnet vil kunne spare op mod 133 millioner kroner årligt, hvis patienter modtager en sms forud for en aftale. I 2005 udeblev 213.000 danskere fra en aftale, og ifølge rapporten vil det tal kunne reduceres med op mod 30 procent med sms-ordningen.