20.12.07: Da Region Midtjylland opstod for næsten et år siden, betød det nye netværksmuligheder for de midtjyske kunstnere. Under overskriften ”Midt i kunsten” har regionen stået bag en række arrangementer, der er blevet godt modtaget blandt kunstnere og kunstinteresserede over hele regionen.

Da Region Midtjylland opstod for næsten et år siden, betød det nye netværksmuligheder for de midtjyske kunstnere. Under overskriften ”Midt i kunsten” har regionen stået bag en række arrangementer, der er blevet godt modtaget blandt kunstnere og kunstinteresserede over hele regionen.

Størst offentlig bevågenhed var der den første weekend i oktober, da 178 professionelle midtjyske kunstnere slog dørene op til ”Åbne værksteder 2007”. Kunstnerne havde i gennemsnit 57 besøgende på de to dage, og 65 procent af dem solgte værker i forbindelse med arrangementet.

– Vi har været igennem kunstnernes evaluering af arrangementet, og der er ingen tvivl om, at det har været en positiv oplevelse for både kunstnere og besøgende. Derfor arrangerer vi også ”Åbne værksteder” i 2008, og det bliver igen den første weekend i oktober, fortæller Inger Hørup fra Regional Udvikling i Region Midtjylland, som har stået for at koordinere regionens kunstarrangementer.

Hun fortæller også, at der tilsyneladende er en del kunstforeninger, der har benyttet sig af muligheden for at besøge de mange dygtige kunstnere, for evalueringen viser at 21 procent af kunstnerne har fået aftaler om udstillinger i hus.

Udover den publikumsmæssige succes med de åbne værksteder har regionen og kunstnerne også haft stort udbytte af konferencen ”Ud med kunsten”, som blev holdt i Brande i september. Blandt de mere konkrete resultater af konferencen blev der etableret to netværksgrupper, der i øjeblikket arbejder med at give nogle konkrete bud på, hvad der kan gøres for at fremme internationaliseringen og kunsten i Region Midtjylland.

Som afslutning på konferencen blev regionens kunstplakat afsløret. Plakaten er højaktuel lige nu, hvor en af kunstnerne bag, Ingvar Cronhammar, bliver fejret over hele landet i anledning af sin 60 års fødselsdag. Plakaten kan købes på museerne i Region Midtjylland.Fotograf Poul Ib Henriksen (tv.) og billedkunstner Ingvar Cronhammar (th.) har sammen med forfatter Peter Laugesen lavet en kunstplakat, der sætter ord og billeder på Midtjylland – og som er blevet et meget konkret resultat af regionens arbejde med de midtjyske kunstnere.

FOTO: Flemming Jeppesen/Fokus Foto.