”Heksen Esmaralda” er titlen på den forestilling som fra torsdag den 1. februar og frem til den 22. marts vil samle en lang række midtjyske børnekor. Man lægger ud i Viborg på torsdag og slutter af med den helt store finale i Horsens, hvor mere end 1000 børn vil stå på scenen.

”Alle tiders børnekor fra kyst til kyst” hedder et projekt som med økonomisk støtte fra flere af de gamle kommuner, fra alle de gamle amter samt fra kulturministeriet skal samle 30 midtjyske børnekor og dermed være med til at give den nye midtjyske region en identitet.
Bag projektet om heksen Esmaralda står sangpædagogen Tina Buchholtz og kapelmester Vagn Egon Jørgensen. Der har siden efteråret været øvet i en række byer. I Skive kommune, der har været den mest aktive, er ikke færre end 235 børn tilmeldt.
”Heksen Esmaralda” er en eksemplarisk historie om at være anderledes, få venner og turde være den man er. Esmaralda ønsker sig brændende en flyvende kost, men hekseklubbens hekse synes at hun tryller ”forkert”, og da hun ikke er ligesom dem, kan hun ikke optages i klubben og få den eftertragtede kost. Men så møder hun den tunesiske hattehund Fez og dragen Sikenfred. Fra den dag er intet mere det samme. Esmaralda finder ind til sine egne styrker, og gennem dem får hun de andre hekses accept og respekt. Med sine sange, remser og skøre benspjæt tilsat vanillesukker forvandler Esmaralda alle på sin vej.
- Vi søgte om penge til projektet for at samle korarbejdet i den nye midtjyske region. Forestillingen, der er skrevet og komponeret af Tina Buchholtz, handler om at være åben og få venner. Men udover dette indhold og det nye regionale samarbejde er der i forhold til børnene også mange pædagogiske og sproglige sidegevinster ved dette projekt. De oplever musik og sang på en ægte og levende måde, siger projektlederen og dirigenten Vagn Egon Jørgensen. Han er overvældet over engagementet og entusiasmen, som korene og deres ledere har lagt i forarbejdet til forestillingerne.

 • Torsdag den 1. februar: Musiksalen, Viborg Musikskole – 136 børn samt 7 musikere fra Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen
 • Mandag den 5. februar: Spjald Kulturhus – 135 børn
 • Onsdag den 7. februar: Horsens, Søndermarkskolen – 76 børn
 • Mandag den 19. februar: Rønde Skole – 50 børn
 • Tirsdag den 20. februar: Skive Kulturcenters koncertsal – 235 børn samt 7 musikere fra Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen
 • Onsdag den 21. februar: Silkeborg, Jysk Musik- og Teaterhus – 98 børn samt 7 musikere fra Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen
 • Tirsdag den 27. februar: Holstebro, Ejsing Egebjerg Hallen - 215 børn samt 4 musikere fra Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen
 • Onsdag den 28. februar: Hedensted, Sognegården, Stouby Skole – 60 børn
 • Onsdag den 7. marts: Århus, Teatersalen ved Storcenter Nord – 38 børn
 • Mandag den 12. marts: Herning, Lundgårdsskolen – 60 børn
 • Mandag den 19. marts: Grenaa, Vestre Skole – 60 børn
 • Torsdag den 22. marts: Forum Horsens, Alle Tiders Børnekor - 1000 børn fra hele region Midtjylland samt Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

Billetpris 65,-kr; Horsens Ny Teater, tlf. 75 60 23 44; www.billetlugen.dk, tlf. 70 26 32 67.

Yderligere oplysninger ved Vagn Egon Jørgensen, tlf. 86 100 844
Se også projektets hjemmeside: http://www.esmaralda.dk