06.02.07: Tårn til Tårn er en udstilling, der er vandret fra Bovbjerg Fyr og Vesterhavet lige ind i Rundetaarn med videoinstallationer, malerier, skulpturer, keramik, fotografier, tekstiler, glas og broderier.

Her er ikke tale om lokalromantik, men om kunst med en bred rækkevidde, der spejler den nordvestjyske sjæl og identitet. Tilskuerne vil møde en anderledes kunstudstilling, hvor de vil kunne gå på opdagelse og stifte bekendtskab med områdets mangfoldighed og nogle af dets fortællinger: - Vores koncept med ”Det Vestjyske Hus” dækker over, at værkerne er sat ind i en nærmest etnografisk kontekst, fortæller Lisbeth Hermansen, som er kunstnerisk leder på projektet.

Udstillingen leder den besøgende igennem forskellige rum – kulisser der er bygget op inspireret af helt konkrete rum i Nordvestjylland. Her er antydninger, inspiration og fortællinger fra forskellige virkeligheder og steder, hvor folk er afhængige af den forandring, der sker i fiskeri, landbrug, industri og kultur.

Lisbeth Hermansen har i snart et år været i dialog med de 100 kunstnere og kunsthåndværkere, og sammen med dem har hun udvalgt de værker, som nu vises i Rundetaarn. Kunstnerisk er der tale om både vækstlaget og flagskibene fra Nordvestjylland, og der vises det bedste fra den enkelte kunstner. Alle genrer er repræsenteret, og man kan opleve alt fra malerier, fotografier over videoinstallationer til broderier, tekstiler og glas. Der er tale om en helt ny måde at sætte en udstilling sammen på, idet fortællingerne i Det Vestjyske Hus binder de mange forskellige værker sammen.

Udstillingen åbnes officielt fredag den 9. februar, kl. 16.00 af Ellen Trane Nørby, der er kulturpolitisk ordfører for Venstre og har rødder i det nordvestjyske. Dernæst vil forfatteren Jytte Borberg, Fjaltring, læse essayet ”Kulturel Vejrudsigt” – en status over det kulturelle klima i Vestjylland.

Ved ferniseringen trakteres der også på vestjysk, idet Det frivillige Beredskab fra Lemvig dukker op ved Rundetaarn med suppe til gæsterne tilberedt i gullasch-kanon.

Udstillingen er åben for offentligheden fra 10. februar til 18. marts.

TÅRN TIL TÅRN er et ”Leader+” initiativ og har været støttet af Ringkjøbing Amt samt Lemvig og Thyborøn kommuner – og i sidste omgang nu af Region Midtjylland.

Nærmere om TÅRN TIL TÅRN projektet på hjemmesiden www.taarntiltaarn.dk eller ved kunstnerisk leder Lisbeth Hermansen (mob. 61 46 61 41), som neop nu er i gang med indretning af udstillingslokalet og ophængningen i Rundetaarn. Administration: Lene Øster (mob. 24 60 05 42).