Psykiatrisk Hospital omdøbes til Århus Universitetshospital, Risskov. Og Døgnhuset i Skive bliver til Regionspsykiatrien Skive. Det er nogle af de navneændringer, som blev besluttet på regionsrådets møde 10. januar.

Regionspsykiatriens behandlings- og botilbud skal omdøbes. Det besluttede regionsrådet 10. januar efter en høringsperiode, hvor medarbejderne havde mulighed for at kommentere forslaget.

I stil med navngivningen af de somatiske sygehuse, skal de psykiatriske tilbud fremover hedde "regionspsykiatrien" efterfulgt af bynavn. Fx bliver Psykiatrisk Afdeling i Randers til Regionspsykiatrien Randers efterfulgt af adressen, og det psykiatriske behandlingsilbud i Skive, Døgnhuset, kommer fremover til at hedde Regionspsykiatrien Skive, Døgnhuset.

Navngivningen omfatter også Psykiatrisk Hospital i Århus, som skifter navn til Århus Universitetshospital, Risskov.

Med navneændringen til Århus Universitetshospital, Risskov, bliver tilhørsforholdet til universitetshospitalet gjort tydeligt for omverdenen. Det siger regionsrådsformand Bent Hansen:

- Navnet signalerer, at her foregår sundhedsforskning på højeste niveau, og at hospitalet i Risskov er tæt knyttet til de to øvrige universitetshospitaler i Århus, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus og Århus Universitetshospital, Skejby.

Også Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital får justeret navnet til: Århus Universitetshospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter, Risskov. Det nye navn viser, udover tilhørsforholdet til universitetshospitalet, at børne- og ungdomspsykiatrien i regionen organisatorisk hører sammen med børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Viborg og Herning. De hedder fremover hedder: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter Viborg/Herning.


Yderligere oplysninger:
Region Midtjylland Kommunikation 8728 5816