08.01.07: Region Midtjylland indviede mandag den 8. januar 2007 om formiddagen Regionshuset Holstebro. Regionshuset bliver arbejdsplads for op mod 100 medarbejdere inden for alle regionens arbejdsområder: sundhed, psykiatri og social, virksomhedsudvikling, HR, patientbefordring m.m. Pressen kan få billeder fra åbningen ved henvendelse til Henrik Brøns tlf. 8728 5816

Som det andet af i alt fire regionshuse, blev regionshuset i Holstebro i dag officielt åbnet. Festlighederne begrænsede sig ganske vidst til et glas champagne, en bid kransekage og to talere.
Men hvor åbningsfesten var af de korte, er listen over opgaver for regionshusets ansatte til gengæld lang. En af de mest presserende opgaver, forklarede regionsrådsformand Bent Hansen i sin tale, bliver at forfatte et oplæg til den midtjyske  sundhedsplan der kommer til at gælde de næste mange år.

Allerede 1. marts skal Region Midtjylland aflevere sit bud på hvilke hospitaler der skal klare hvilke opgaver til Sundhedsstyrelsen.
- Omgivelserne vil stille krav til os om en høj grad af parathed. Der er hverken halve eller hele år til at reagere på udfordringerne, sagde Bent Hansen.

Holstebros borgmester Arne Lægaard opfordrede i klare vendinger regionshusets ansatte til at bruge Holstebro Kommune så meget som muligt.

- Det er regionens ansatte, der forbereder politikernes beslutninger. Derfor er det vigtigt, at de politikerne får de rigtige informationer. Og hvis vi kan hjælpe med til det, så må i endelig bruge os, opfordrede Arne Lægaard.

De i alt fire regionshuse bliver betragtet som ligeværdige dele af den nye regionale administration. Efter åbningen af regionshuset i Holstebro følger snart indvielser i Horsens og Århus.

Yderligere information:

Bent Hansen, regionsrådsformand, tlf. 8728 5010 eller 4031 3707

Bo Johnansen, regionsdirektør, tlf. 8728 5020