Patientkontoret på regionshuset Viborg har travlt. Så travlt at patientvejlederne nu holder telefonerne lukket en dag om ugen indtil videre. Det sker for at give de patienter, der har henvendt sig, en ordentlig og hurtig sagsbehandling.

Med godt 100 patienter i telefonen hver dag, der ønsker en ny tid til en undersøgelse, vil i behandling på et andet hospital, har spørgsmål om deres muligheder for at klage eller få tilskud til kørsel og andet, er det nødvendigt, at driften kører glat.

Desværre har en midlertidig underbemanding af patientkontoret, IT-driftsforstyrrelser og en sagspukkel tilbage fra jul og nytår givet en række begyndervanskeligheder for patienter og vejledere. Men nu er der lys forude, lover direktør Leif Vestergaard Pedersen.

- Langt de fleste af de henvendelser vi får ind via regionens patientkontor kræver en længere samtale og opfølgende kontakt til afdelinger på hospitaler og privatklinikker. Meget kræver sin tid for at falde på plads i en ny organisation, samtidig med at patienterne har krav på en ordentlig sagsbehandling. Derfor indfører vi nu en telefonfri dag – normalt om tirsdagen. Til marts har vi kørt tre nye patientvejledere i stilling, og så er arbejdspuklen og forhåbentlig også it-problemerne væk, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Dermed slipper patienterne for at skulle vente urimeligt længe i telefonen. Enkelte gange 30 minutter, når presset har været størst. Og når teknikken tilmed går i sort og afskærer patientvejlederne fra at kunne hente de oplysninger frem på skærmen, som skal hjælpe dem med at guide patienterne på vej, er det umuligt at yde en effektiv hjælp til patienterne. Derfor kan det være nødvendigt – uden varsel - at lukke telefonen. Og det var tilfældet i sidste uge, tilføjer Leif Vestergaard Pedersen.

Patientkontoret vil her på www.RM.dk løbende informere om ventetid på telefonen, og hvornår kontoret holder telefonerne lukket. Normalt er telefonerne åbne fra 10.00 til 14.00 på telefon 8728 4870.

Yderligere oplysninger

Direktør Leif Vestergaard Pedersen, tlf. 8728 5040

Kontorchef i patientkontoret, Birgitte Haahr, tlf. 8728 4880