Amerikanske eksperter mødes mandag den 4. juni 2007 på Comwell Rebild Bakker med praktikere og planlæggere fra sundhedsvæsenet i Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Amerikanske eksperter mødes mandag den 4. juni 2007 på Comwell Rebild Bakker med praktikere og planlæggere fra sundhedsvæsenet i Region Midtjylland og Region Nordjylland.
På mødet vil de fire amerikanere fortælle om deres erfaringer fra omkring 30 år med særligt fokus på akutmedicin.
Amerikanerne har blandt andet erfaringer med, hvordan man bedst tilrettelægger den slags fælles akutmodtagelser, som administrationen i Region Midtjylland har beskrevet i sit forslag til akutplan.
Mødet er indledningen til en besøgsrunde til alle regionens store hospitaler. På baggrund af besøget vil amerikanerne udforme en rapport med anbefalinger til, hvordan Region Midtjylland kan tilrettelægge sit akutberedskab.
Amerikanerne har desuden indgået aftale med Region Nordjylland om et samarbejde.

Detailplanlægning
Amerikanerne kommer fra Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) i Boston, som i samarbejde med Harvard Medical International har betydelig erfaring med en såkaldt ”diagnosticerings- og behandlingsmodel” for akutte patienter.
Amerikanernes rapport vil være færdig først i 2008. Altså nogle måneder efter, at regionsrådet har besluttet en plan for akutberedskabet. Amerikanernes råd vil derfor koncentrere sig om, hvordan Region Midtjylland bedst gennemfører sine planer for beredskabet i praksis.
- Vi håber, folkene fra BIDMC kan give os gode råd til, hvordan vi bedst organiserer den enkelte akutmodtagelse, så den får et optimalt patientflow, sikrer en god kommunikation med patientene og bedst organiserer samarbejdet med de øvrige dele af sundhedsvæsenet, siger afdelingschef for Kvalitet og Sundhedsdata, Hans Peder Graversen, der har været en af drivkræfterne bag samarbejdet med amerikanerne.


Yderligere oplysninger
Hans Peder Graversen, Afdelingschef for Kvalitet og Sundhedsdata: 8728 4840 / 2447 6117
 
Se program for amerikanernes besøg