Den vandrette elevator er den - i dansk sammenhæng - unikke “højbane”, der skal transportere Regionshospitalet Viborgs patienter, pårørende og personale mellem blok 5 og patienthotellet - tværs over Gl. Århusvej i Viborg.

Billedkonstruktion: KPF Arkitekter AS.

Der blev stukket dybt i jorden ved den netop nedrevne ambulancehal på Regionshospitalet Viborg i den forløbne uge. En finurlig kran med et flerleddet bor, der kunne få selv en hårdkogt tandlæge til at flygte i panik, pløjede sig langsomt, men sikkert 11 meter ned i undergrunden.

Den vandrette elevator er en - i dansk sammenhæng - unik “højbane”, der skal transportere Regionshospitalet Viborgs patienter, pårørende og personale mellem blok 5 og patienthotellet - tværs over Gl. Århusvej i Viborg. Faktisk er der tale om det tredje “spadestik” til den vandrette elevator - de tilsvarende søjlefundamenter på hver sin side af Gl. Århusvej er allerede støbt.

Entreprenørerne borede fire huller, som blev fyldt op med beton. Disse fire “underjordiske betonsøjler” skal tilsammen bære den ene af de tre overjordiske søjler, som gitterkonstruktionen til den kommende vandrette elevator skal hvile på.

Billede om omtale stammer fra personalebladet for Regionshosppitalet Vioborg ”Skopet” uge 3 / 2007.