Region Midtjylland er blevet 1.000 idéer rigere. Siden påske har 24 kvindelige ildsjæle været i dialog med over 2500 borgere om, hvordan regionen kan blive et bedre sted at bo, leve, arbejde og drive erhverv. Kvinderne – også kendt som Anna Amaliaer - gav fredag idérigdommen og dermed stafetten videre til regionsrådet.

Region Midtjylland er blevet 1.000 idéer rigere. Siden påske har 24 kvindelige ildsjæle været i dialog med over 2500 borgere om, hvordan regionen kan blive et bedre sted at bo, leve, arbejde og drive erhverv.

Kvinderne – også kendt som Anna Amaliaer - gav fredag idérigdommen og dermed stafetten videre til regionsrådet. Det skete i regionsrådssalen i Viborg, hvor Anna Amaliaer og regionsrådsmedlemmer satte et festligt punktum for et utraditionelt dialog- og borgerinddragelsesprojekt. Formanden for rådet, Bent Hansen (S), kvitterede med ros og et stort tak til kvindernes frivillige indsats:

”Vi har nu studeret de foreløbige resultater af Anna Amaliernes indsats på nærmeste hold, og jeg må sige, at det er imponerende, hvad I 24 kvinder har udrettet! Det overstiger alle vore forventninger, og det er fantastisk, hvad I har formået at udrette på den korte tid, der har været til jeres rådighed! I har bragt Anna Amalia og Region Midtjylland ud i lokaliteter, som vi regionsrådsmedlemmer selv med det bedste GPS – udstyr ikke havde kunnet!!”, sagde Bent Hansen.

Regionsrådet arbejder videre med udvalgte idéer
Han bemærkede også det befriende i, at idéerne er fremsat uden skelen til, hvad der i sidste ende kan blive til virkelighed på regionens, statens eller kommunernes initiativ. Der er idéer at arbejde videre med for alle.

Det ligger dog fast, at der arbejdes videre med et udvalg af idéerne i regionsregi. Det sker, når regionsrådet til efteråret skal formulere indholdet i Den regionale udviklingsplan sammen med de 19 kommuner:

”De bedste af de idéer som regionsrådet kan gøre noget for at realisere, vil blive præsenteret for Vækstforum eller indgå i arbejdet med Den regionale udviklingsplan”, lovede Bent Hansen.

Se alle idéerne på www.annaamalia.dk og læs mere om Den regionale udviklingsplan på www.regionmidtjylland.dk