18.05.07: Det drejer sig både om naturen, geografien, kulturen - og sundheden, når Region Midtjylland i den 19.-29. juni inviterer på en række anderledes motionsløb på tværs af Jylland.

Det drejer sig både om naturen, geografien, kulturen - og sundheden, når Region Midtjylland i den 19.-29. juni inviterer på en række anderledes motionsløb på tværs af Jylland. Med udgangspunkt i fem museer vil alle løbeinteresserede borgere blive budt på løbeture i Ringkøbing, Herning, Silkeborg, Skanderborg og Århus. Udover de involverede museer vil også de nævnte kommuner og deres idrætsforeninger blive samarbejdspartnere.

Man kunne have lavet en række halve maratonløb på tværs af hovedlandet, men det ville i høj grad blive de lige veje uden tid og plads til at få et indtryk af områdernes kultur. Derfor besluttede regionen – som noget nyt – at forbinde motionen med kulturen. Der lægges dog stadig op lidt lange løb på 21 km. De enkelte strækninger vil dog kunne deles af op til fire løbere.

Før og efter løbet kan løberne og deres hjælpere gå på museum. I startområderne vil alle løbere som tilskuere kunne få målt deres kondition med puls og blodtryk. Regionen ser motion som vigtig for sundheden, og her er motion et af de bedste forebyggende tiltag imod bl.a. de hjerte-kar sygdomme, som er dyre for hospitalsvæsnet og som ødelægger mange menneskers liv.

Havde det været muligt ville regionen gerne have haft samtlige af dets motionsglade byer involveret, men har i denne omgang udvalgt fem byer.

Ved årets ”Kend din region-løb” kan enkeltløbere såvel som forskellige hold med nogle dages mellemrum gennemføre halve maratonløb. Der bliver mulighed for at konkurrere indbyrdes mellem klubber, firmahold og som enkeltperson på de enkelte ruter og på det samlede løbsarrangement.

Læs mere om løbet her.