Fredag den 1. juni præsenterer kommunerne i den midtjyske region og Region Midtjylland et fælles indspil til Infrastrukturkommissionen, der er nedsat af Regeringen til at se på de statslige investeringer i infrastruktur. Præsentationen sker på et pressemøde i Regionshuset Viborg kl. 14.Fredag den 1. juni præsenterer kommunerne i den midtjyske region og Region Midtjylland et fælles indspil til Infrastrukturkommissionen, der er nedsat af Regeringen til at se på de statslige investeringer i infrastruktur. Præsentationen sker på et pressemøde i Regionshuset Viborg kl. 14.

Fredag middag mødes de 19 borgmestre og formanden for Regionsrådet i Region Midtjylland, hvor de forventes at nå til enighed om et fælles indspil til Regeringens Infrastrukturkommission. Indspillet ventes at rumme en række forskellige bud på, hvilke infrastrukturinvesteringer staten bør foretage i den midtjyske region.

En administrativ arbejdsgruppe med medlemmer fra både kommuner og Region Midtjylland har afleveret en indstilling til politikerne, som formentligt bliver forhandlet på plads på fredag. Arbejdsgruppen har i sin indstilling til politikerne især lagt vægt på tre hensyn: en region i balance, fremkommelighed og gode forbindelser med omverdenen.

Aleksander Aagaard fra Regionsrådet indleder pressemødet, og Anders G. Christensen, formand for Kommunekontaktrådet præsenterer det fælles indspil til Infrastrukturkommissionen.

Pressemødet finder sted fredag den 1. juni kl. 14 i regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26.

Tilmelding er nødvendig – E-mail til Jesper.Krogstrup@stab.rm.dk – senest fredag kl. 10.


Flere oplysninger

Aleksander Aagaard (V), 2. næstformand for Regionsrådet, tlf. 8652 2899 eller 2945 2441

Anders G. Christensen (V), borgmester i Favrskov Kommune og formand for Kommunekontaktrådet, tlf. 8964 6101 eller 2022 9806