Valget betyder udskiftning i SFs to-mands gruppe i Region Midtjylland. Bente Nielsen afløser Jonas Dahl som tirsdag blev valgt til Folketinget. Jonas Dahl har siddet i Region Midtjyllands folkevalgte forsamling siden rådet, dengang forberedelsesudvalget, trådte sammen for første gang i 2006.

Bente Nielsen er nuværende formand for SF i Silkeborg og formand for SFs Sundhedsudvalg og tidligere medlem af blandt andre Århus Amtsråd og Amtsrådsforeningens bestyrelse.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Bl.a. vil jeg kæmpe for, at regionsrådet ikke gentager centraliseringsfejlene fra akutforliget i planen for psykiatrien, siger Bente Nielsen.

Det nyvalgte medlem af regionsrådet vil især lægge kræfterne i sundhedspolitik, kollektivtrafik, miljøpolitik, og personalepolitik. Bente Nielsen mener også, der er behov for at følge forliget om placeringen af fremtidens akutmodtagelser helt til dørs.

- Når jeg træder ind i Regionsrådet repræsenterer jeg SF, men jeg vil ikke glemme mit lokalområde. Jeg vil arbejde for, at Silkeborg ikke bliver så klemt og glemt som der hidtil har været tale om.

Bente Nielsen blev valgt ind i amtsrådet 1978 og havde posten i 28 år og 9 måneder – lige indtil amterne blev til regioner. Ved valget til regionerne var Bente Nielsens navn også at finde på stemmesedlerne, men det var Anna Marie Touborg fra Lemvig og Jonas Dahl fra Århus der fik sæde i Regions Midtjyllands første regionsråd. Som suppleant for Jonas Dahl træder Bente Nielsen ind i regionsrådet på mødet den 12. december.


Kontakt
Hjejlevej 28 1.th., 8600 Silkeborg
Tlf. 8682 2291 / 4019 8682
ben.hjejlevej@webspeed.dk

Kontaktoplysninger på samtlige regionsrådsmedlemmer