Inden for to hverdage skal patienter der er mistænkt for at have en alvorlig kræftsygdom i hoved, hals eller lunger være gennem den første undersøgelse. Det ambitiøse mål blev besluttet i august og blev løbet i gang den 1. oktober. En opgørelse viser, at seks ud af regionens syv hospitaler halvanden måned efter overholder fristen til punkt og prikke. Regionsrådet er imponeret og deler bogstaveligt talt roser ud til kræftafdelingerne fredag den 23. november.

Se plan for uddeling af roser

Alle hospitaler i Region Midtjylland lever op til målet om, at patienter med lunge, hoved og halskræft bliver undersøgt indenfor to hverdage. Fra den 12. november er reglerne om hurtig kræftbehandling også indført for patienter med mistanke om tarmkræft. Også på dette område lever hospitalerne i Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro fuldstændigt op til kravene.

På Århus Universitetshospital, Århus Sygehus er det også lykkedes, bl.a. med hjælp fra andre hospitaler, næsten at få afviklet en stor venteliste. Men sygehuset mangler endnu det fornødne apparatur og den fornødne operationskapacitet for helt at kunne leve op til målet om at tilbyde patienterne en hurtig undersøgelse.

Kæmpeindsats af personalet

- At nå så langt på så kort tid har krævet en kæmpeindsats af vore medarbejdere på hospitalerne, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

- Der er blevet arbejdet over – og der er blevet arbejdet på lørdage for at nå i mål. Derfor er det helt urimeligt, at mediernes eneste svar på dette kæmpefremskidt i kræftbehandlingen er at uddele sure smileys, som DR TV gjorde i denne uge. Det er meget mere rimeligt at uddele store buketter roser, siger regionsrådsformanden, som derfor sammen med regionsrådets næstformænd, Johannes Flensted-Jensen og Aleksander Aagaard, personligt takker personalet fredag.

Se plan for uddeling af roser.

Flere oplysninger
Bent Hansen, regionsrådsformand, tlf. 8728 5010 eller 4031 3707

Sundhedsdirektør, Leif Vestergaard Pedersen, tlf. 8728 5040

Kontaktoplysninger på samtlige regionsrådsmedlemmer 

Regionshospitalet Viborg, cheflæge Ole Østerballe, tlf. 8927 2553

Regionshospitalet Randers, cheflæge Morten Noreng, tlf. 8910 2004

Regionshospitalet Herning-Holstebro, cheflæge Per Østergaard Jen-sen, tlf. 9927 2710

Regionshospitalet Silkeborg, cheflæge Chr. Møller-Nielsen,
tlf. 8722 2141

Regionshospitalet Horsens, cheflæge Steen Friberg, tlf. 7927 4402

Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, cheflæge Anne Thomas-sen, tlf. 8949 2366

Århus Universitetshospital, Skejby, Cheflæge Kristjar Skajaa,
tlf. 8949 5002