Midtjyske virksomheder skal blive endnu bedre til at udvikle nye produkter, processer og koncepter ved hjælp af it.

Vækstforum i Region Midtjylland har netop øremærket 86,5 millioner kroner over de næste fem år til projektet ”It som innovativ drivkraft”.

– It er efterhånden blevet et uundværligt redskab i vore virksomheder. Men den nye teknologi kan mere end det, den rummer også mulighed for at udvikle helt nye produkter, processer og forretningskoncepter. I Region Midtjylland har vi et særligt stort potentiale for at styrke innovationen ved at udnytte kombinationen af et udviklingsorienteret erhvervsliv, et stærkt it-forskningmiljø og en markant it-branche, siger Bent Hansen, formand for regionens vækstforum.

Det bliver Innovation Lab, Alexandra Instituttet og It Forum Midtjylland, der sammen med yderligere to-tre brobygningsinstitutioner skal stå for projektet. Indsatsen som fokuserer på tre områder: Lokale it-netværksagenter, som skal styrke samspillet mellem it-videnmiljøer og erhvervslivet, rekruttering af it-studerende og it-arbejdskraft – og et styrket internationalt samspil.

Region Midtjylland finansierer 39,5 millioner kroner af projektet, herudover forventes der en medfinansiering fra EU på fem millioner kroner – og en medfinansiering på 42 millioner kroner fra kommuner, virksomheder og videninstitutioner.


Flere oplysninger
Bent Hansen, formand for Vækstforum, formand for regionsrådet,
Region Midtjylland, tlf. 8728 5010

Jan Lindegaard Christensen, konsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland. jan.lindegaard@ru.rm.dk, tel. 8728 5162 eller mobil 2683 0605