Efter knap to uger med garanti for, patienter der måske har kræft i hoved, hals eller lunger, hurtigt bliver undersøgt, er hospitalerne i Regin Midtjyland stadig på omdrejningshøjde.

Regionshospitalet Randers

På Regionshospitalet Randers, medicinsk afdeling M, fortæller overlæge Jens Oluf Pedersen, alle der er mistænkt for lungekræft er undersøgt indenfor to døgn. 
- Alle patienter er kommet til undersøgelse til tiden og har fået de påkrævede undersøgelser således at vi har kunnet udrede på få dage.
Jens Oluf Pedersen forklarer, at afdelingen kan holde garantien, fordi der er banet vej for flere CT-skanningstider sidst på dagen. En anden del af æren går til personalet der overholder en stram plan for udredningsprogrammet.

- Alle involverede personalegrupper fokuserer på programmet for udredning. Det gør, at der bliver plads til den accelerede udredning - uden at det er går ud over andre patientkategorier, siger Jens Oluf Pedersen.

Regionshospitalet og afdelingen har tidligere vundet en pris for at være den hurtigste til netop kræftudredning. En førerplads, som hospitalet har tænkt sig at holde..

Flere oplysninger
Overlæge på medicinsk afdeling Jens Oluf Pedersen tlf. 8910 2473

Århus Universitetshospital Skejby

Garantien holder også på Århus Universitetshospital Skejby - og det har den faktisk gjort længe. Kirurgerne på Århus Universitetshospital, Skejby, opererer patienter med lungekræft fra hele regionen. Det foregår på Hjerte-Lunge-Kar-Kirurgisk Afdeling T få dage efter, at hospitalet får en henvisning til opereration.
Fra 1. oktober er den hurtige undersøgelse og behandling af patienter med agressiv kræft i hoved, hals eller lunger. Men tempo-kravet får ikke kirurgerne på Skejby til at ryste på hænderne. De har i lang tid opereret lungekræft-patienter uden unødig ventetid.

Flere oplysninger
Ledende overlæge Lars Ilkjær tlf. 8949 5400