Erfarent makkerpar leder byggeriet af Det Nye Universitetshospital i SkejbyRegionsrådet beslutter den 12. december, hvem der skal være gennemgående rådgiver i byggeriet af Det Nye Universitetshospital. Men allerede nu er det klart, at det bliver et gennem-prøvet makkerpar, der skal lede organisationen bag det store projekt.


 
Morten Weise
Olesen
Projektdirektør
Villy Helleskov
 Hospitalsdirektør

Region Midtjylland har besluttet, hvordan organisationen bag byggeriet af Det Nye Universitetshospital skal se ud. Projektdirektionen kommer til at bestå af projektdirektør Morten Weise Olesen og hospitalsdirektør Villy Helleskov. De to arbejdede også sammen, da det nuværende Universitetshospital, Skejby blev bygget. Og som dengang er opgaven også denne gang at sørge for, at borgere og patienter får det bedst tænkelige hospitalskompleks for pengene.

Det nuværende Skejby er bygget, så både personale, patienter og pårørende er endog meget tilfredse, mener regionsrådsformand Bent Hansen.

- Jeg er sikker på, at vi med Morten Weise Olesen og Villy Helleskov har det makkerpar, der vil sikre, at vi kan bygge videre på Skejbys kvaliteter og tilføre hospitalskomplekset ekstra kvaliteter som ny viden og nye behandlingsprincipper. De to skal skabe grundlaget for, at Det Nye Universitetshospital bliver blandt de allerbedste. Det er store krav at stille - men med Weise Olesen og Helleskov er forudsætningerne til stede, siger Bent Hansen.

Et hospitalsbyggeri, så stort som Det Nye Universitetshospital, vil normalt have den stedlige hospitalsledelse i spidsen. Men byggeopgaven i Skejby er så stor, at det ikke er realistisk at ledelsen samtidig kan være tilstrækkelig opmærksom på daglig drift og faglig udvikling. Derfor får Universitetshospitalet, Skejby en ny direktør og hospitalsdirektør Villy Helleskov fokuserer fuldtids på byggeriet.

- Den opgave, Region Midtjylland er i gang med her, er meget omfattende. Vi skal skabe et nyt hospitalskompleks, hvor vi skal bygge videre på det bedste på i virkeligheden tre meget gode og respekterede hospitaler, forklarer regionsrådsformand Bent Hansen. Skejby er i mange sammenhænge berømt, men der er mange gode kvaliteter, vi skal have med fra det gamle amtssygehus og det gamle kommunehospital. Hvis det ikke lykkes, så lykkes opgaven heller ikke, vurderer formanden for regionsrådet i Midtjylland.

Projektstaben kommer i første omgang til at omfatte 25 personer. To af medarbejdere skal have en sundhedsfaglig og ledelsesmæssig baggrund. En af deres opgaver bliver at involvere de mange mennesker, som senere skal bruge hospitalet.

Direktør Leif Vestergaard Pedersen er formand for byggeriets styregruppe.

Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen, tlf. 8728 5010 eller 4031 3707
Hospitalsdirektør Villy Helleskov, tlf. 8949 5000
Projektdirektør Morten Weise Olesen, tlf. 8728 4800

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.

Det Nye Universitetshospital - hjemmeside med organisationsdiagram, beskrivelse m.m.