Sundhedsstyrelsen siger god for, at patienter med kræft i blærehalskirtlen fortsat kan blive opereret på Regionshospitalet Holstebro. I hvert fald indtil styrelsen har foretaget en gennemgang af specialet i løbet af efteråret.

Sundhedsstyrelsen siger god for, at patienter med kræft i blærehalskirtlen fortsat kan blive opereret på Regionshospitalet Holstebro. I hvert fald indtil styrelsen har foretaget en gennemgang af specialet i løbet af efteråret.Regionshospitalet Holstebro har siden 2004 haft en såkaldt center-satellit-aftale med Århus Universitetshospital Skejby – med det formål både at sikre behandling af høj kvalitet og med tilstrækkelig kapacitet.

Efter en omtale af center-satellitaftalen i Ugeskrift for Læger bad Sundhedsstyrelsen om en redegørelse for samarbejdet, som ifølge styrelsen ikke var godkendt af denne. Samtidig var der en del medieomtale af operationerne i Holstebro.

Og nu får regionsrådet i Region Midtjylland en omfattende orientering om forløbet i sagen. Det fremgår blandt andet, at styrelsen har taget til efterretning, at det i første omgang er nødvendigt at fortsætte center-satellit-aftalen for at undgå stigende ventetider i en tid med voksende behov for denne type operationer.

Samtidig fastholder Sundhedsstyrelsen, at den ikke har været vidende om center-satellit-aftalen.

Se redegørelsen på forretningsudvalgets dagsorden 5. september, punkt 10, bilag og brev fra Sundhedsstyrelsen 11. juli 2007.