Pigerne fra 3. a på Rosenvangskolen i Århus besøgte onsdag regionsrådsformand Bent Hansen i Viborg, hvor deres maleri ”Drømmebilleder” nu hænger.

Pigerne i 3. a på Rosenvangskolen i Viby har som alle andre piger en masse drømme om fremtiden. De drømmer mest om at få lov at arbejde med heste, når de bliver voksne. Eller at designe tøj. En enkelt vil hellere være skuespiller, mens én gerne vil være mekaniker.

Alle disse drømme har de malet på et fælles maleri, da de tidligere på året gav deres input videre til udviklingen af fremtidens Region Midtjylland. Det skete i forbindelse med forårets Anna Amalia-projekt, som efter historisk forbillede fik kvinderne på banen med deres ideer til den regionale udvikling. Og altså også de 10-årige kvinders ideer.

Pigernes fælles maleri, der har titlen ”Drømmebilleder”, blev givet til regionsrådsformand Bent Hansen ved afrundingen af Anna Amalia-projektet, og han kvitterede ved at invitere pigerne en tur til Viborg – dels for at de kunne få noget at vide om, hvad en region er for en størrelse, og dels for at de kunne se, at deres flotte maleri nu pryder væggen i Regionshuset Viborg.
Onsdag den 26. september kom pigerne på besøg i Viborg, hvor de kunne prøve rollen som regionsrådspolitiker for en dag. Desuden fik de blandt meget andet svar på, om regionsdirektøren har en hest og hvor regionsrådsformanden sover, inden de fik genset deres maleri. Og så fik de endnu en gang mulighed for at fortælle deres mening om, hvordan Region Midtjylland skal se ud i fremtiden: der skal ikke være krig, og der skal være væsentligt flere rideskoler, end der er i dag.

Maleriet ”Drømmebilleder” kan i øvrigt ses på hjemmesiden www.annaamalia.dk

Yderligere information: Lene Øster, Regional Udvikling, Region Midtjylland, tel. 8728 5142


Pigerne fra 3. a på Rosenvangskolen i Århus besøgte onsdag regionsrådsformand Bent Hansen og regionsdirektør Bo Johansen i Viborg, hvor deres maleri ”Drømmebilleder” nu hænger.


En verden uden krig men med flere rideskoler. Det var nogle af de fremtidsønsker, som de 13 piger fra Rosenvangskolen fik afleveret til regionsrådsformand Bent Hansen.

FOTO: Region Midtjylland