Regionsrådsformand Bent Hansen og borgmester i Viborg Kommune, Johannes Stensgaard har den 16. april 2008 udarbejdet oplæg til aftale om, hvilke specialiserede tilbud, som de kommende år skal drives af Region Midtjylland, og hvilke tilbud, som skal drives af Viborg Kommune.

Region Midtjylland driver for øjeblikket 11 sociale tilbud i Viborg Kommune.

Aftaleoplægget indebærer, at tre af disse tilbud overgår til kommunal drift pr. 1. januar 2009.
Det drejer sig om Himmelbjergets Børn og Ungecenter, Rådgivningscentret, Viborg afdeling, det socialpsykiatriske botilbud Søhuset og Center for Syn og Kommunikations afdeling i Viborg.

De øvrige otte tilbud skal Region Midtjylland fortsat drive – men Viborg Kommune og Region Midtjylland er enige om at styrke de faglige samarbejdsrelationer og at se på, om snitfladen mellem de regionale og de kommunale opgaver på enkelte områder skal ændres.

De otte regionalt drevne tilbud er de socialpsykiatriske tilbud Gårdhaven, Blåkærgård og Sct. Mikkel, Møgelkærvej, som er et botilbud for voksne mentalt retarderede, Holmstrupgård, Viborg afdelingen, Hald Ege og Ulriksdal, som er botilbud for børn og unge samt Børn og Unge Centret, Rehabilitering, Viborg afdelingen.

- Vi er i regionen for øjeblikket i dialog med en række kommuner om driften af socialområdet. Sammen med aftalen med Århus Kommune udgør den aftale, som nu forventes indgået med Viborg Kommune, et rigtig godt fundament til at skabe den nødvendige ro og stabilitet på socialområdet, udtaler Bent Hansen.

Borgmester Johannes Stensgaard supplerer:

- For en stor kommune som Viborg Kommune er det vigtigt, at de opgaver, som ligger i tæt tilknytning til kommunens øvrige opgaver på det sociale område med aftalen bliver drevet kommunalt. Aftalen er udtryk for en flerårig løsning og en god balance mellem det regionale og det kommunale driftsansvar på socialområdet.

Aftalen skal nu godkendes endeligt i byrådet i Viborg Kommune. Aftalen tages op til genforhandling i begyndelsen af den nye valgperiode. 

Læs aftalen om sociale tilbud i Viborg Kommune 

Yderligere oplysninger
Borgmester Johannes Stensgaard, tlf. 87 87 80 00
eller 29 28 46 64

Regionsrådsformand Bent Hansen, tlf. 87 28 50 10
eller 40 31 37 07