30-04-2008

Dialog er vejen frem. Fra animationsfilmen "Otto og Stella"

Region Midtjylland og Region Nordjylland står på mandag skulder ved skulder for at bane vej for nye samarbejder indenfor film, animation, computerspil og digitale medier. Konference om oplevelsesøkonomi i Viborg den 5. maj.

Hvis konferencen når sit mål er det snart slut med "Mor må jeg se fjernsyn? Mor må jeg komme i biografen? Mor må jeg spille computer?". I stedet spørger børnene: "Mor må jeg besøge Harry Potter universet?" Og mor svarer: "Kun hvis du har været inde i anden verdenskrig-universet, som du har for til i morgen. Du kan lige sende din aktivitetsrapport til min mobil, så jeg kan se at du har lavet dine lektier”!

170 beslutningstagere mødes mandag på konferencen i Viborg, hvor målet er at gøre midt- og Nordjylland til et vækstområde for film og nye medier.

Morten Thorning, leder af The Animation Workshop i Viborg, håber konferencen kan skabe opbakning til en regional tvær-mediel filmfond, som også dækker nye, digitale medier, computerspil og animationsfilm.

- Det nytter jo ikke noget at vi på uddannelserne i Viborg kan tiltrække studerende fra hele verden. For når de er færdige med uddannelsen, er de nødt til at rejse ud af regionen for at bruge deres nye kompetencer, forklarer Morten Thorning.

Bag konferencen står Region Midtjylland og Region Nordjylland. Erik Sejersen, afdelingschef i Regional Udvikling, Region Midtjylland, er klar med opbakning til ambitionerne.

- Vi skal snyde den vestdanske mangel på kritisk masse ved at blive verdensmestre i at samarbejde på tværs af medier, brancher og geografi – så kan vi få et erhvervseventyr indenfor film og nye medier – også i de tilknyttede brancher!, spår Erik Sejersen.

Fakta

  • Konferencen om film og nye medier er en videreudvikling af de centre der de seneste år er opstået i Midt- og Nordjylland.
  • Århus har Filmbyen, i Viborg er The Animation Workshop internationalt anerkendt som kreativt kraftcenter.
  • I Ålborg er der i projekterne Dreamgames og Bretteville stærke kompetencer omkring computerspil.
  • Det skønnes, at der i de to regioner findes langt mere end hundrede virksomheder, som har deres primære virke indenfor udvikling og produktion af film, tegnefilm og computerspil.
  • Politikere og branchefolk skal i forlængelse af konferencen finde frem til præcis hvordan ambitionerne for fremtiden bedst bliver til konkrete projekter.
 Fra filmen "Otto og Stella"
Dialog er vejen frem. Billede fra animationsfilmen "Otto og Stella", instrueret af Jeppe Sandholdt. Afgangsprojekt fra The Animation Workshop, Viborg. 

Tryk for at hente billedet i høj opløsning
 


Flere oplysninger

Afdelingschef Erik Sejersen, tlf 87285120

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer