Regionshospitalet Horsens, Brædstrup, Odder
Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder har netop fremsendt et sparekatalog på 41 punkter til Region Midtjylland, der før sommerferien varslede en besparelse på 4% på hospitalsområdet. Sparekataloget indfrier det pålagte sparekrav på 6 mio. kr. i 2008 og yderligere 19 mio. kr. fra 2009.

Sparekataloget blev præsenteret for hospitalets Hoved-Med-Udvalg i dag d.
22. august 2008 inden fremsendelse til administrationen i Region Midtjylland. Sparekataloget indgår i en politisk proces, som iværksættes ved et seminar for Regionsrådet i Region Midtjylland d. 5. september 2008.
Først efter den politiske proces afgøres, hvilke spareforslag der skal realiseres!

Det har været en meget stor udfordring at finde besparelser for 25 mio. kr.
på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder, der er blandt landet mest effektive. De sidste 4 - 5 år har hospitalet trimmet arbejdsgangene, hvorfor der ikke kan spares 25 mio. kr. ved at lade personalet "løbe hurtigere". Derfor vil det blive nødvendigt at reducere/ændre i kapaciteten og se på serviceniveauet overfor patienterne.

Det spareforslag der vel nok kommer til at vække den største opmærksomhed vedrører Regionshospitalerne Brædstrup og Odder, som foreslås lukket og frasolgt. Dette kan ske ved genhusning af funktionerne i Horsens ifm.
opførelse af et nyt sengeafsnit på højhuset (P8), en ny etage på Dagkirurgisk Center og fuld udbygning af den fælles akutmodtagelse.
Anlægsprojekter som hospitalet alligevel skal gennemføre jf. den foreliggende generalplan.

Emnerne i sparekataloget er prioriteret således, at hospitalets faglige profil styrkes ift. den vedtagne akutplan og den kommende hospitalsplan, ligesom konsekvenserne for patientbehandlingen er søgt minimeret. Endvidere vil hospitalets personalepolitk og "Strategi for velfærd i jobbet" være det, hospitalet holder fast i - for netop at lykkes med de udfordringer, der er forbundet med at realisere kataloget.

Flere oplysninger
Cheflæge Steen Friberg, tlf. 2263 8827
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 2094 3817
www.regionshospitalethorsens.dk
post@horsens.rm.dk