Konsekvensen af massive sparekrav vil være markante - både nu og i fremtiden. Det betyder en kraftig opbremsning af Skejbys udviklingsmuligheder, både som universitetshospital og basishospital for Århusområdet, skriver Universitetshospitallets ledelse i et brev til regionen.

Århus Universitetshospital, Skejby
Hospitalsledelsen på Århus Universitetshospital, Skejby har her til morgen sendt hospitalets spareforslag til Region Midtjyllands sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen.


Sparekravet fra Region Midtjylland lyder for Skejby på 69 millioner årligt.
Desuden har Skejby allerede gennemført en besparelse på cirka 9 millioner, som følge af et sparekrav fra Region Midtjylland fra begyndelsen af 2008. Derudover har hospitalet en ubalance på driften på 25 millioner, hvor der allerede er taget tiltag til genopretning af budgettet, hvilket konkret betyder, at en række afdelinger allerede er i gang med besparelser.

Det betyder, at Skejby står overfor samlede besparelser på over 100 millioner. Spareforslaget handler alene om de 69 millioner hospitalet er blevet pålagt af regionen.

Det er vigtigt at understrege, at forslaget kun er et forslag. Intet er afgjort endnu. Først efter regionens forretningsudvalgsmøde 16.september ved man, hvordan besparelserne præcis rammer Skejby.

Konsekvensen af det massive sparekrav vil være markante - både nu og i fremtiden. Det be-tyder en kraftig opbremsning af Skejbys udviklingsmuligheder, både som universitetshospital og basishospital for Århusområdet. Besparelserne har betydning for antallet af ansatte, antallet af senge og for de behandlinger, Skejby tilbyder. Besparelserne, inklusive hospitalets egen ubalance, vil betyde, at Skejby må nedlægge cirka 150 stillinger.

Samlet set er vi alvorligt bekymret for de konsekvenser for universitetshospitalet, som vores spareforslag indebærer. Opretholdelsen af de højt specialiserede behandlinger og de uni-versitære funktioner er ikke blot af største betydning for hospitalet, men også for hele Region Midtjylland.

Venlig hilsen

Hospitalsdirektør Per Askholm Madsen
Chefsygeplejerske Vibeke Krøll
Cheflæge Kristjar Skajaa

Bilag

Flere oplysninger
Hospitalsdirektør Per Askholm Madsen, tlf. 8949 5000
Chefsygeplejerske Vibeke Krøll, tlf. 8949 50 01
Cheflæge Kristjar Skajaa, tlf. 8949 5002