Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder er tilbage i førertrøjen, når det gælder kvalitet i patientbehandlingen. Det viser den seneste rangordning af danske hospitaler på www.sundhedskvalitet.dk. Også Regionshospitalet i Viborg og Holstebro er med i toppen.

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder er tilbage i førertrøjen, når det gælder kvalitet i patientbehandlingen. Det viser den seneste rangordning af danske hospitaler på www.sundhedskvalitet.dk.

Sites der viser sundhedskvalitet.dk's målinger på de fleste danske hospitalerSundhedsstyrelsen har tildelt Regionshospitalet i Horsens og i Odder fire stjerner ud af fem mulige. For Regionshospitalet i Brædstrup er der ikke foretaget en selvstændig vurdering.
Stjernerne er et udtryk for, hvor godt landets hospitaler klarer sig i forhold til gennemsnittet på en række områder inden for kvalitet og service, og tre stjerner svarer til en gennemsnitlig placering.
I marts 2008 fik Regionshospitalet tre stjerner, men nu er vurderingen på fire stjerner, hvilket viser, at hospitalets arbejde med kvalitet er på rette kurs.
Et af de områder, hvor hospitalet har oprustet inden for det seneste år, er hygiejneområdet, og det har for eksempel medført ansættelse af en hygiejnesygeplejerske.
Hospitalet har tænkt sig at arbejde videre med de gode resultater og vil fortsat holde fokus på, at borgerne får den bedst mulige kvalitet og service – også på de områder, der ikke er indbefattet i stjernebe-regningen.

Mere information
Cheflæge Steen Friberg Nielsen, tel. 7927 4402
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tel. 7927 4403

 

I alt seks hospitaler - heraf fire fra Region Midtjylland - opnåede fire stjerner. Det var Viborg, Holstebro, Horsens, Odder, Roskilde og Sygehus Fyn. De øvrige hospitaler i Region Midtjylland har alle fået tre stjerner.
Se artikel fra SKOPET, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerups personaleblad, om målte nøgletal og kriterier, 14.08.2008.