06-08-2008

Tans Kirke
Når 19 forfattere mødes 15. august på Hald Hovedgaard, er det starten på et enestående projekt, der støttes af Region Midtjylland og blandt andet vil munde ud i en bog. Forfatterne skal bidrage med en fortælling hver, og de skal tage afsæt i en midtjysk lokalitet, der har særlig betydning for dem.


I forbindelse med projektet ”Fortæl Region Midt” er 19 skønlitterære forfattere med tilknytning til Midtjylland blevet bedt om at trække vod i den midtjyske folkesjæl og omskabe det, de ser, hører og fornemmer, til fortællinger.

Invitation til pressemøde
I forbindelse med omtalte arrangement er der pressemøde med deltagelse af
forfatterne.
Det foregår 15. august 2008 klokken 15:30 i Riddersalen på Hald
Hovedgaard, Ravnsbjergvej 76, 8800 Viborg.
Tilmelding er ikke nødvendig

Samtidig med, at disse fortællinger i november 2008 udkommer i bogform, opfordres alle regionens borgere til at bidrage - hjulpet på vej af et nyt website ”fortæl Region Midt”.
Altsammen med det formål at synliggøre regionens forfattere samt at indkredse, hvem vi er i den midtjyske region. Hvilket stof vi er gjort af, hvordan vi lever, og hvad vi drømmer om.

Projektleder fik ideen
Bag projektet står Region Midtjylland, der bidrager med en mio. kroner, og Det Danske Forfatter- og Oversættercenter på Hald Hovedgård. Projektleder er forfatter Lene Rikke Bresson, der fostrede ideen i selskab med en gruppe forfatterkolleger.
Hun har arbejdet med ideen i mere end et år og glæder sig til det forestående ”kick-off” møde mellem de deltagende forfattere på Hald Hovedgaard. Her vil forfatterne mødes og delagtiggøre hinanden i, hvordan de hver især har tænkt sig at gribe opgaven an.

- Jeg er utrolig spændt på, hvilke ideer de har, og om de kan bruge hinanden til noget. Hele dette projekt ligger langt fra deres normale måde at arbejde på, siger Lene Rikke Bresson.

- Det er første gang i Danmark, at man støtter skønlitterære forfattere så massivt, siger hun med henvisning til millionen fra Region Midtjylland, der blandt andet skal bruges til at give hver forfatter et honorar på 20.000 kroner.

En smagsprøve
De 19 forfattere - antallet symboliserer de 19 kommuner i regionen - har alle taget imod udfordringen med kyshånd, og enkelte er så ivrige, at de allerede er begyndt at skrive. De vil dog ikke afsløre indholdet allerede nu - højst give en uforpligtende smagsprøve, sådan som Dorthe Nors, der har fået til opgave at tage afsæt i Herning-området, gør her:

- Jeg tror, det tørre fnulder fra ribstof, duften af overophedede overlocksymaskiner samt tilstedeværelsen af en nyrig iværksætter, der er ved at fikse et nedlagt herresæde op eller skabe sig en kunstsamling, skal være med. Og måske et par gummistøvler, der har gået rundt i gylle, og som ikke må komme længere ind end entreen, siger hun.
Resten må vi vente til november med at få at vide.

Se en liste over de 19 forfattere samt en præsentation af dem her.

 Trans Kirke
Tryk på billedet for at hente det i høj opløsning.

En af de lokaliteter, læserne kommer til at møde i den kommende bog, er Trans Kirke ved Bovbjerg - på kanten af Vesterhavet.
Det er forfatteren Inge Pedersen, der i fortællingen ”Morgen” skriver om en kvindes liv, som det har formet sig for hende på det personlige plan. Vi møder hende ti udvalgte morgener - fra hun er seks år, og til hun er 70, afslører Inge Pedersen. Resten har hun endnu kun i hovedet. Fotoet er til fri afbenyttelse med angivelsen ”Foto: Inge Juul”.Flere oplysninger

Lene Rikke Bresson
Projektleder & Forfatter
Telefon: 7575 1844
Mobil: 3024 1844
lene.rikke@bresson.dk
Peter Q. Rannes
Centerleder på
Hald Hovedgaard
Telefon: 8663 8410
pgr@haldhovedgaard.dk
Erik Bach Andersen
Udviklingskonsulent
Region Midtjylland
Telefon: 8728 5138
Mobil: 5132 3671
erik.andersen@ru.rm.dk
 Erik Bach Andersen, udviklingskonsulent

Se også www.haldhovedgaard.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.