Regionsrådet har udsat beslutningen om organisering af ortopædkirurgien i Hospitalsenheden Vest. Flere politikere gav på onsdagens møde udtryk for, at de ønskede yderligere belysning af en række afledte konsekvenser for både patienter og personale.


Regionsrådet i Region Midtjylland bekræftede på sit møde onsdag den 16. januar aftalen om akutforliget, der blev vedtaget i oktober.

Politikerne notede sig bemandingssituationen i Hospitalsenheden Vest. Det var over for regionsrådet beskrevet, at akutforligets beslutning om at samle den nuværende tarmkirurgi i Hospitalsenheden Vest på Regionshospitalet Herning realiseres nu.

I øvrigt blev sagen udsat – herunder om organisering af ortopædkirurgien i Hospitalsenheden Vest.

Flere medlemmer af regionsrådet gav på onsdagens møde udtryk for, at de ønskede yderligere belysning af en række afledte konsekvenser for både patienter og personale i Hospitalsenheden Vest. Derfor er der nu mulighed for, at regionsrådet kan stille spørgsmål til administrationen om sagen frem til 1. februar.

– Vi er i regionsrådet klar over, at det ikke lader sig gøre at bemande to fuldt udbyggede hospitaler i den vestlige del af regionen, frem til det nye hospital mellem Holstebro og Herning står klart. Og vi er klar over, at vi skylder både patienter og personale at træffe en beslutning om arbejdsdelingen mellem Regionshospitalet Herning og Regionshospitalet Holstebro, så vi er sikre på, at kvaliteten også er i top, indtil vi er ved målet. Men samtidig skal vi være sikre på, at vi bygger en beslutning, der skal holde i en lang overgangsperiode, på et solidt grundlag. Derfor har vi valgt at udsætte sagen, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Ifølge regionsrådsformanden vil sagen blive genoptaget på et rådsmøde i marts eller april.


Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen, tlf. 8728 5010 eller 4031 3707
Direktør Leif Vestergaard-Pedersen, tlf. 8728 5040 eller 2124 2316

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.