Bjarne Yde


Undervisning er i dag et vigtigt led i behandlingen af psykiske sygdomme. Nye kurser fra Psykiatriskole Vest skal skabe bedre forståelse for en række psykiske lidelser. Kurserne holdes i Herning, Skjern, Holstebro, Skive og Viborg.


Undervisning er i dag et vigtigt led i behandlingen af psykiske sygdomme. Nye kurser fra Psykiatriskole Vest skal skabe bedre forståelse for en række psykiske lidelser.

Psykiatriskole Vest er klar med et nyt, stort efterårsprogram, hvor både sindslidende og pårørende til sindslidende gennem undervisning kan få hjælp til at leve med en psykisk lidelse.

Undervisningen af psykiatribrugere og deres pårørende er en væsentlig del af moderne psykiatrisk behandling. Derfor bliver der i Regionspsykiatrien Distrikt Vest, som Psykiatriskole Vest hører under, lagt stor vægt på undervisningen.

- Det betyder, at vi har et af de bedst udbyggede undervisningstilbud i Danmark, siger leder af Psykiatriskole Vest, Bjarne Yde.

I den nye sæson vil der være kurser om personlighedsforstyrrelser, depressioner, retspsykiatri og skizofreni, og det forventes, at omkring 150 personer vil få glæde af undervisningstilbuddet.

- Undervisningen fjerner ikke sygdommen, men gør den lettere at leve med både for de psykisk syge og deres pårørende, mener Bjarne Yde.

Underviserne på kurserne er primært plejepersonale fra Regionspsykiatrien med stor erfaring inden for psykiatrien. Kurserne strækker sig typisk over fem til otte aftener og vil give kursisterne en god viden om psykiske lidelser, behandlingsmuligheder og generelle muligheder for hjælp.

En væsentlig del af kurserne består i, at deltagerne deler deres erfaringer med hinanden .

- Mange sindslidende og deres pårørende diskuterer sjældent deres situation med andre. Derfor lærer mange utroligt meget af at tale med andre i samme situation og finde ud af, at man ikke er alene med problemerne.

Psykiatriskole Vest er ”murstensløs”. Det vil sige, at kurserne foregår flere steder i regionen, og det er vigtigt for psykiatriskoleleder Bjarne Yde, at undervisningen foregår lokalt.

- Hvis vi ikke når fru Nielsen i Hvide Sande, så har vi ikke gjort det godt nok. Det er vigtigt, at vi underviser der, hvor folk er, siger Bjarne Yde.

Flere oplysninger
Bjarne Yde, leder af Psykiatriskole Vest, tlf. 8728 4214

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer 

 

 

Bjarne Yde, leder af Psykiatriskolen Vest. Højreklik og vælg Åbn på en ny fane for at se billedet i høj opløsning 


Det er gratis at bruge billederne i sammenhæng med omtale af regionens aktiviteter, dog skal Region Midtjylland opgives som kilde.