20-06-2008

Med en ny pulje på 5 mio. kroner skal Region Midtjylland bedre kunne støtte kommuner, der ønsker at være vært for store, internationale sportsarrangementer.
Med en ny pulje på 5 mio. kroner skal Region Midtjylland bedre kunne støtte kommuner, der ønsker at være vært for store, internationale sportsarrangementer. Den slags vil profilere regionen og trække turister, omsætning og jobs til regionen, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Store, internationale sportsarrangementer er på mange måder en guldgrube, og nu får den midtjyske region bedre chancer for at få del i guldet.

Onsdag vedtog Regionsrådet for Region Midtjylland at yde 5 mio. kroner til en ny pulje, der skal bidrage til at tiltrække flere store sportsarrangementer.

- Store, internationale sportsarrangementer profilerer vores region som attraktiv både her og i udlandet. Det betyder turister, omsætning, indtjening og nye arbejdspladser, og så giver det nye muligheder for at udvikle vores oplevelsesøkonomi, siger Bent Hansen (S), formand for Regionsrådet.

Bent Hansen erkender, at puljen på de 5 mio. kroner over de næste to og et halvt år ikke i sig selv kan få arrangørerne af store, markante sportsarrangementer til at strømme til Midtjylland.

- Men den vil samtidig styrke regionens muligheder for at få del i de 65 mio. kroner, som regeringen har afsat i sin handlingsplan fra 2007 om tiltrækning af store idrætsbegivenheder til Danmark. Og på den måde kan puljens eksistens alligevel blive udslagsgivende for, om det lykkes at få arrangementerne placeret her, siger han.

Som udgangspunkt er det kun de 19 kommuner i regionen, der kan søge penge fra den nye pulje. Og som hovedregel kun til aktiviteter, der skal tiltrække den omtalte type af arrangementer. Det vil sige udarbejdelse af budmateriale, tilskud til fees og lignende.
Hvis selve afholdelsen af et arrangement også skal støttes, kræver det, at det ”medvirker til at skabe nye og anderledes oplevelser…, som kan give anledning til at tænke sport og idræt ind i nye oplevelseskoncepter”, som det hedder i sagsfremstillingen.

De 5 mio. kroner hentes ud af den såkaldte ”Formålsbestemt pulje for regionale oplevelsesprojekter”.

Med en ny pulje på 5 mio. kroner skal Region Midtjylland bedre kunne støtte kommuner, der ønsker at være vært for store, internationale sportsarrangementer.   Fremover vil den midtjyske region være bedre rustet til at tiltrække større, internationale sportsarrangementer. Eksempelvis Ungdoms OL, som Herning søgte at blive vært for i 2011, men som gik til Trabzon i Tyrkiet.
Her et foto fra de senest gennemførte Ungdoms Olympiske Lege i Beograd i 2007.Flere oplysninger

 Bent Hansen (S), regionsrådsformand Bent Hansen, formand for Vækstforum
i Region Midtjylland
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk
 Erik Sejersen, afdelingschef Erik Sejersen, afdelingschef
oplevelsesøkonomi og landdistrikter, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5120
erik.sejersen@ru.rm.dk